Фондові ринки США впали у вівторок до мінімуму за 3 місяці, ф'ючерси ростуть у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки США впали у вівторок до мінімуму за 3 місяці, ф'ючерси ростуть у середу

Фондовий ринок
128
Американські фондові індекси впали у вівторок до мінімуму за 3 місяці на тлі рекордного скорочення виробничої активності Нью-Йорка і на побоюваннях, що план стимулювання економіки США, розроблений адміністрацією президента країни Барака Обами, не зможе стримати поглиблення рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерсний ринок у середу, однак, демонструє одностайний оптимізм: березневий контракт на Standard & Poor's 500 на 8:57 МСК піднявся на 0,53%, а на Dow Jones Industrial Average - на 0,39%.
Значення Standard & Poor's 500 у вівторок опустилося нижче 800 пунктів вперше з листопада минулого року, акції всіх 10 основних галузевих груп цього індикатору подешевшали на закриття торговельної сесії як мінімум на 1,7%.
Негативно вплинули на ринок дані про рекордне скорочення виробничої активності Нью-Йорка в лютому. Індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у цьому місяці звалився до мінус 34,65 пункту - мінімального рівня з початку відстеження цих даних в 2001 році.
"Таке відчуття, що неважливо, хто управляє країною, неважливо, скільки уряд має намір витратити і на що, процес виходу із цієї ситуації і відновлення нормального функціонування економіки буде дуже тривалим і хворобливим", - відзначає управляючий Wasatch-1st Source Long/Short Fund Майкл Шинник.
Президент США Барак Обама підписав у вівторок план порятунку американської економіки, який за обсягом, що становить $787 млрд, є найбільшою такого роду програмою в історії США.
"Потенційна ефективність програми підтримки економіки ставиться ринком під питання, - заявив глава підрозділу інвестиційної стратегії Clariden Leu у Цюріху Роджер Кунц. - Слабість фінансової системи і поява нових проблем як і раніше викликають побоювання".
"Великим шоком" для фондових ринків США, за словами експертів, стало різке скорочення ВВП Японії (на 12,7% у річному вирахуванні в жовтні-грудні).
"Ринок відповідає на несподіване падіння ВВП Японії, оголошення про яке викликало в понеділок великий шок", - відзначив головний інвестиційний директор Harris Private Bank у Чикаго Джек Еблін.
Котирування акцій Bank of America Corp., Citigroup Inc. і Jpmorgan Chase & Co. знизилися, принаймні, на 5,7%.
Банківський індекс KBW звалився на 10% на закриття торгів, до найнижчого рівня з листопада 1992 року, усі фінкомпанії, акції яких відслідковуються в рамках цього показника, втратили у вівторок більш 2,4% вартості своїх паперів.
Акції General Motors подешевшали на 13%. GM і Chrysler у вівторок надали міністерству фінансів США програму реформування своєї діяльності, що є умовою надання галузі нових кредитів з боку держави. GM вже одержала від держави $13,4 млрд, Chrysler - $4 млрд. GM після закриття фондових ринків оголосила про те, що їй буде потрібно ще $16,6 млрд від уряду, що вдвічі перевищує попередні оцінки необхідної для виживання автовиробника державної допомоги.
Єдине зростання у рамках індексу Dow Jones Industrial Average продемонстрував курс акцій Wal-Mart Stores Inc. - папери подорожчали на 3,7%, оскільки прибуток ритейлера за 4-й квартал впав менше, ніж очікувалося, завдяки знижкам на широкий спектр продовольчих товарів і лікарські препарати.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у вівторок знизився на 297,81 пункту (3,8%) - до 7552,6 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 4,6%), склавши 789,17 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite поменшало на 63,70 пункту (4,15%) - до 1470,66 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас