Європейські індекси впали у вівторок у середньому на 3% на сигналах поглиблення глобальної рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси впали у вівторок у середньому на 3% на сигналах поглиблення глобальної рецесії

Фондовий ринок
116
Європейські фондові індекси впали у вівторок у середньому на 3% на зрослих побоюваннях поглиблення глобальної рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Збільшенню цих побоювань сприяли слабкі статдані з економіки США, несприятлива корпоративна звітність, а також сигнали міжнародного рейтингового агентства Moody's про можливе зниження рейтингів декількох банків.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 упав до закриття на 2,5%, до мінімуму з 23 січня.
"Хвиля корпоративних звітів, що розчаровують, і слабка економічна статистика негативно позначається на русі ринків, - відзначає управляючий Barclays Stockbrokers у Лондоні Хенк Поттс. - Наслідки фінансової кризи проникають в усе більше і більше число економік".
Індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у цьому місяці звалився до мінус 34,65 пункту - мінімального рівня з початку відстеження цих даних в 2001 році.
Папери Daimler подешевшали на 3,8%. Чистий збиток німецького автовиробника в четвертому кварталі минулого року склав 1,53 млрд євро (1,61 євро на акцію), що перевершило середній прогноз аналітиків (227 млн євро).
Згідно з прогнозом компанії, ослаблення попиту на автомобілі зробить "значне навантаження" на її фінансові показники цього року.
Котирування цінних паперів Renault упали на 7,3%, Fiat - на 6,7%.
Вартість акцій Swedbank знизилася на 8,4%, Unicredit - на 7,4%, курс паперів Raiffeisen International обвалився на 14%.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's у вівторок висловило заклопотаність щодо готовності західноєвропейських банків надавати підтримку своїм дочірнім компаніям у Східній Європі в умовах макроекономічного клімату, що стрімко погіршується, давши зрозуміти, що може понизити рейтинги західноєвропейських банків, які мають дочірні компанії в країнах Східної Європи.
Ціна паперів Yara International, найбільшого у світі виробника добрив, опустилася на 5,5%. У минулому кварталі компанія зафіксувала збиток у розмірі 2,11 млрд норвезьких крон ($300,6 млн) після списання вартості своїх запасів і закриття заводу в Литві.
Акції Aegon подешевшали на 7,4% після того, як страховик, який одержав наприкінці минулого року кредит у розмірі 3 млрд євро, оголосив про збиток в 1,2 млрд євро за підсумками четвертого кварталу. Збиток Aegon перевершив очікування експертів на рівні 818 млн євро.
Прибутки 659 компаній Західної Європи, що опублікували квартальну звітність з 12 січня, знизилися в середньому на 67%, за даними агентства Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас