Шаповалов: НБУ не розглядає питання про виведення валютних депозитів з-під системи гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шаповалов: НБУ не розглядає питання про виведення валютних депозитів з-під системи гарантування вкладів

Кредит&Депозит
1010
Національний банк України (НБУ) не розглядає питання про виведення валютних депозитів з-під дії системи гарантування вкладів фізичних осіб, заявив виконувач обов'язків голови НБУ Анатолій Шаповалов.
"Заступник голови НБУ Савченко Олександр Володимирович перевищив свої повноваження, висловивши в інтерв'ю… свої особисті судження щодо намірів НБУ внести зміни в чинне законодавство з метою виведення валютних депозитів з-під системи гарантування вкладів фізосіб. НБУ ніколи не розглядав і не міг розглядати зазначене питання, яке не стосується компетенції НБУ, а перебуває в межах повноважень Фонду гарантування вкладів фізосіб", - говориться в заяві в.о. голови НБУ, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Згідно з документом, вкладникам банків не варто враховувати відповідне висловлювання О.Савченко.
"НБУ закликає населення - основного вкладника українських банків - зберігати спокій і не реагувати на подібні заяви, на коментарі і "прогнози" політиків, так званих "професіоналів банківської справи", "експертів" та інших спікерів з питань функціонування банківського сектору", - відзначається в заяві.
Як повідомлялося, сукупний обсяг депозитів в інвалюті в січні-2009 скоротився на 2,2%, до 154,089 млрд грн, у тому числі депозити фізичних осіб в інвалюті – на 4,5%, до 102,703 млрд грн: середньомісячна ставка по строкових депозитах в інвалюті становила 9,6%, тоді як у гривні – 18,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас