Найбільші банки Америки ввели мораторій на вилучення іпотечного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки Америки ввели мораторій на вилучення іпотечного житла

Кредит&Депозит
1137
Найбільші банки Америки Citigroup Inc, Jpmorgan Chase & Co і Morgan Stanley ввели мораторій на вилучення іпотечного житла, повідомляє Reuters.
Тим самим банки дали уряду час на запуск програми підтримки іпотечного сектору вартістю $50 млрд.
Число вилучень житлових будинків у позичальників, які виявилися не в змозі виплатити іпотечні кредити, злетіло до вкрай високого рівня під час кризи. За даними Національної асоціації ріелтерів, продажі будинків, вилучених у позичальників, привели до того, що середня ціна на житло на вторинному ринку впала до найнижчого рівня з 2003 року.
Citigroup увів мораторій з 12 лютого. Він поширюється на всіх позичальників, які проживають у придбаних на іпотечні кредити будинках. Мораторій буде діяти до того, як президент Барак Обама завершив розробку програми перегляду умов іпотечних кредитів, або до 12 березня, залежно від того, що настане раніше.
Morgan Stanley уводить мораторій із цього тижня. Він протриває до 6 березня. Мораторій поширюється на підрозділ Saxon, який займається поверненням кредитів.
JPMorgan Chase & Co заявив, що його мораторій протриває до 6 березня – цього часу, на думку банку, досить для підготовки нового плану модифікації умов іпотечних кредитів.
На цьому тижні в пресі з'явилася інформація про те, що адміністрація президента США Барака Обами розробляє програму субсидування іпотеки домовласників, що зіткнулися із труднощами при обслуговуванні кредиту. У відповідності із новим планом, буде здійснена переоцінка будинків, а домовласники пройдуть перевірку, щоб довести своє право на одержання допомоги держави.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас