Британія запускає друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія запускає друкарський верстат

Валюта
3946
Великобританія перебуває в глибокій рецесії, і владі для порятунку економіки країни доведеться запустити друкарський верстат. З такою сенсаційною заявою виступив голова Банку Англії Мервін Кінг.
Як відзначають аналітики, справи в економіці країни йдуть гірше, ніж під час Великої депресії. До свого максимуму падіння економіки прийде в другому кварталі 2009 року і досягне -4% ВВП. Пожвавлення ж слід очікувати не раніше початку 2010 року.
І це тільки найоптимістичніший сценарій, який можливий у випадку, якщо дії британського уряду і його колег зі США увінчаються успіхом. Якщо цього не відбудеться, то спад ВВП Великобританії в другому кварталі може досягти 6% і почнеться дефляція.
Тому, за словами Мервіна Кінга, необхідно подальше ослаблення монетарної політики, у тому числі дії зі збільшення грошової пропозиції, включаючи "створення грошей центробанком". "Банк Англії, по суті, заявив, що має намір друкувати гроші і втілювати політику кількісного пом'якшення, вливаючи в економіку надлишкову ліквідність", - відзначив РБК daily валютний стратег UBS Джефрі Ю.
Крім того, для уливання грошей в економіку Банк Англії може вдатися і до скуповування британських держоблігацій, які вчора підскочили в ціні. До сьогоднішнього дня вважалося, що дана стратегія буде полягати в купівлі банківських активів для забезпечення нових позик і зниження вартості позик для бізнесу та простих британців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас