Глобальні ринки: Фондові ринки завмерли після падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки: Фондові ринки завмерли після падіння

Фондовий ринок
193
Після обвалу позавчора зростання американських індексів у середу було скоріше технічним відскоком, ніж результатом оптимізму. Новини з ринку житла залишаються невтішними - кількість нових заявок на іпотеку впала на 10%, кількість заявок на рефінансування - на 30%.
Ця статистика частково компенсувалася зниженням торговельного дефіциту США з 41,6 млрд. дол. у листопаді до 39,9 млрд. дол. у грудні. У той же час той факт, що разом з імпортом скоротився й експорт, згладив позитивний ефект від новини. Одним з факторів, який сприяв стабілізації ринку в середу, стала інформація про те, що урізаний до 789 млрд. дол. план Обами буде затверджений до кінця поточного тижня. І хоча здатність програми викликати оптимізм інвесторів помітно знизилася, після подій вівторка будь-яка конкретика з боку уряду буде сприйнята позитивно.
Індекс S&P 500 виріс на 0,8%. Лідерами зростання стали акції банківського сегмента, найбільш постраждалі під час обвалу днем раніше. Енергетичні акції, навпаки, залишалися в негативному тренді. Європейські фондові ринки показали різноспрямовану динаміку. Національні індекси Англії, Німеччини та Франції закрилися в півпроцентному плюсі. У той же час основний європейський індекс Djstoxx 600 упав на 0,4%. На європейські фондові ринки натискала висока волатильність у США. Ми очікуємо, що сьогодні ринки будуть орієнтуватися на макроекономічні дані, які навряд чи додадуть оптимізму.
Державні облігації продовжують рости
Довгострокові суверенні бонди в середу продовжили зростання, що ще раз підтверджує відсутність оптимізму на ринку. На тлі розміщення казначейством випуску десятилітніх суверенів на рекордну суму 21 млрд. дол. прибутковість по десятилітніх бондах знизилася до 2,75%, по тридцятирічних бондах - до 2,45%.
Попит на казначейські зобов'язання залишається високим, хоча намітилися тенденції до його зниження. Кількість заявок на придбання бондів на поточному розміщенні перевищила пропозиція в 2, 4 рази проти 2,8 минулого місяця. У той же час поточного обсягу попиту повинно вистачити для втримання прибутковості по бондах на прийнятному для ФРС і Казначейства рівні. А якщо ні, то ФРС почне викуповувати бонди, що знизить прибутковість, але стане провісником інфляції.
Нафта повинна припинити падіння, захисні активи продовжують зростання
Запаси нафти в США минулого тижня виросли на 4,72 млн. барелів, тобто у два рази більше, ніж очікував ринок. Така динаміка запасів привела до падіння нафтових ф'ючерсів до 36 дол. за барель. Однак ринок не залишає надії на те, що ситуація може змінитися вже в перспективі декількох місяців. Про це свідчить зростання нафтових ф'ючерсів зі збільшенням відстрочки поставки - ціна на квітневий ф'ючерс вище ціни на березневий на 6,5 дол.
Золото в середу досягло рівня 940 дол. за унцію на тлі зростання долара проти євро на 0,1%. Падіння ринків у вівторок викликало зростання інтересу до захисних активів, таким як деноміновані в доларі держоблігації, золото і, власне сам долар.
Мар'ян Федоришин
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас