Індекси в США виросли в середу на очікуваннях швидкого прийняття плану стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу на очікуваннях швидкого прийняття плану стимулювання економіки

Фондовий ринок
112
Американські фондові індекси виросли за підсумками торгів у середу на оптимізмі, що план стимулювання економіки, розроблений президентом США Бараком Обамою, буде прийнятий найближчим часом, повідомило агентство Bloomberg. У четвер котирування ф'ючерсів на індекси падають, на 8:22 мск їх зниження становить 0,3-0,4%.
Дві палати Конгресу США і Білий дім досягли в середу ввечері угоди щодо програми стимулювання американської економіки, що відкриває дорогу до прийняття законопроекту до кінця поточного тижня.
Сенат і Палата представників прийняли два різні варіанти плану, і в ході вівторка-середи сторонам вдалося погодити компромісний варіант - в обсязі $789 млрд. Демократи погодилися на зменшення загального обсягу програми, щоб одержати підтримку декількох помірних республіканців-сенаторів.
"Є відчуття, що план стимулювання економіки повинен підштовхнути економіку до зростання, - відзначає головний інвестиційний стратег PNC Wealth Management Вільям Стоун. - Його прийняття дозволить подолати невизначеність, пов'язану з тривалістю і глибиною рецесії".
Акції банків, що значно подешевшали за останній час, подорожчали 11 лютого. Вартість паперів Citigroup піднялася на 10% - до $3,69, Bank of America - на 51 цент, до $6,07.
KBW Bank Index, який розраховується на основі котирувань акцій 24 банків, виріс за підсумками торгів на 6% після падіння на 14% днем раніше. У вівторок відношення ціни до балансової вартості акцій цього індикатору впало до 0,48, наблизившись до рекордно низького рівня 0,45, зафіксованого 20 січня.
Котирування паперів регіональних банків Suntrust Banks Inc., Marshall & Ilsley Corp. і Regions Financial Corp. виросли в середу більш ніж на 11%.
Ціна акцій XL Capital злетіла на 61% - до $4,68 після того, як страхова компанія, що зафіксувала збитки за підсумками другого кварталу поспіль, заявила про скорочення 10% свого штату і зниження дивідендів майже на половину.
Вартість паперів CB Richard Ellis піднялася на 12% - до $4,21. Прибуток брокерської компанії, без урахування одноразових витрат і доходів, склав в четвертому кварталі 37 центів на акцію, перевищивши прогноз експертів в 27 центів на акцію.
Котирування акцій енергетичних компаній знизилися в середу слідом за падінням ціни нафти на тлі більш значного, ніж очікувалося, збільшення комерційних запасів палива в США. Березневі ф'ючерси на нафту WTI подешевшали за підсумками торгів на 4,3% - до $35,94 - мінімального рівня за чотири тижні.
Вартість акцій Exxon Mobil опустилася на $1,56 - до $74,58, Devon Energy - на 6,4%, до $52,63.
У той же час папери Research In Motion подешевшали на 15% - до $48,76. Виробник смартфонів Blackberry заявив, що його фінансові показники в четвертому кварталі будуть гірше, ніж прогнозувалося раніше. При цьому підіндекс S&P, у розрахунки якого входять акції технологічних компаній, піднявся за підсумками торгів на 2,5%.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 50,65 пункту (0,64%) - до 7939,53.
Standard & Poor's 500 піднявся на 6,58 пункту (0,8%), склавши 833,74.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 5,77 пункту (0,38%) - до 1530,5.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас