Фондові майданчики АТР падають у четвер 4-у сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики АТР падають у четвер 4-у сесію поспіль

Фондовий ринок
112
Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються у четвер четверту сесію поспіль на побоюваннях, що план допомоги фінансовій системі США, оприлюднений у вівторок міністром фінансів країни Тімоті Гайтнером, не зможе відновити економічне зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках регіону, упав на 1,5% - до 81,75 пункту. З початку року показник втратив 8,8%. Зниження відзначене на всіх майданчиках, відкритих для торгів, крім Австралії, Філіппін і Шрі-Ланки. Лідером падіння стала Японія - Nikkei 225 опустився на 3%. Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 1,2%.
"Американському плану стимулювання не вистачає подробиць. Все ще неясно, як саме вони збираються допомагати банкам. Схоже, у китайців виходить краще", - вважає Террейс Чам з гонконгської Manulife Asset Management.
Т.Гайтнер оголосив, що сукупний обсяг програм допомоги фінансовій системі і стимулювання споживчих витрат може досягти $2 трлн. Уряд США буде діяти "з обережністю" у цьому напрямку, відзначив міністр фінансів, виступаючи у середу в бюджетному комітеті Сенату.
Ринки стурбовані відсутністю визначеності щодо заходів, які передбачається вжити у відношенні "поганих" активів.
"Ринок дуже сподівався на план стимулювання фінсектора, однак оголошена програма була не занадто змістовна", - стверджує "стратег" Nomura Securities Co. у Токіо Юіті Вако.
Уряд Китаю пообіцяв вжити заходів для підтримки суднобудівних компаній. У країні заборонено зводити нові верфі протягом найближчих трьох років, готується програма стимулювання кредитування торгівлі і промисловості.
ВВП Японії, за прогнозами, скоротився більш ніж на 10% в IV кварталі 2008 року на тлі колапсу виробництва та експорту, темпи падіння показника можуть виявитися найвищими з 1974 року. Уряд країни опублікує уточнені дані 16 лютого.
Котирування акцій найбільшого банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. впали на 2,9% після того, як міністр фінансів США заявив, що на опрацювання деталей плану порятунку банків буде потрібен час.
Вартість паперів провідного японського виробника кондиціонерів Daikin Industries опустилася на 4,3% на тлі зниження прогнозів прибутку.
Курс акцій китайської верфі China State Shipbuilding Co. злетів на 8,5% на очікуваннях державних заходів щодо підтримки галузі. Папери Guangzhou Shipyard International Co. подорожчали на 10%.
Австралійський виробник будматеріалів James Hardie Industries NV збільшив вартість акцій на 14%, погодившись з прогнозом аналітиків щодо прибутку. James Hardie є найбільшим продавцем сайдинга в США.
Акції золотодобувних компаній виросли на тлі подорожчання золота на торгах у Нью-Йорку. Newcrest Mining Ltd. додала 4,6% на торгах у Сіднеї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас