Джоджик: Країна на межі катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: Країна на межі катастрофи

Кредит&Депозит
3071
Відсутність відповідальності всіх гілок влади ставить Україну на грань економічної катастрофи. Тому необхідно подолати причини, через які МВФ відмовляється надати черговий транш кредиту. Таку думку висловив народний депутат від блоку НУ-НС, член парламентського бюджетного Комітету Ярослав Джоджик, коментуючи рішення МВФ про відкладання надання Україні наступного траншу фінансової допомоги.
На його думку, українські політики занадто втяглися в гру під назвою "знайди винного".
Втім, відзначив він, "оскільки всі вищі посадові особи підписували меморандум із МВФ, вони всі відповідають за його виконання".
"У кожного є свої амбіції, але в даній ситуації потрібно терміново шукати шляхи подолання бюджетного дефіциту і робити його більш реальним, зробити рефінансування банків прозорим. Тому прем'єр і президент просто зобов'язані піти на компроміс, визнати свої помилки. Тільки ті високопоставлені чиновники, які визнають помилки та виправляють їх, навіть ціною непопулярних рішень, можуть вважатися справжньою владою", - вважає Я.Джоджик.
Він впевнений, що на сьогоднішній день найкращим виходом із ситуації, у якій перебуває країна, було б призначення нового технічного уряду, оскільки і президент, і глава уряду розглядають свої посади в першу чергу як стартовий майданчик для участі в майбутніх президентських виборах.
"Але оскільки зробити це зараз неможливо, потрібно виходити із сьогоднішніх реалій і сідати за стіл переговорів", - резюмував депутат.
Як відомо, МВФ продовжив переговори з Україною про надання чергового траншу кредиту, проте, відклав прийняття конкретного рішення на невизначений термін, посилаючись на те, що українська сторона не вирішила проблеми незбалансованого бюджету, а також через непрозорість рекапіталізації банків.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас