Світовий банк хоче надати фінансову підтримку Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк хоче надати фінансову підтримку Nabucco

Енергетика
163
Світовий банк висловив бажання надати фінансову підтримку проекту газопроводу Nabucco у випадку якщо між членами консорціуму і постачальниками газу буде досягнуто згоди.
За словами підрозділу Світового банку в Туреччині Ульріха Закау, якщо Європа, Туреччина і країни-постачальники "блакитного палива" зможуть дійти кінцевої згоди і дозволять Світовому банку приєднатися, то організація готова до надання фінансової підтримки. Він додав, що це залежить від країн, залучених у проект.
Нагадаємо, у січні повідомлялося, що Європейський Союз має намір виділити на реалізацію проекту Nabucco 250 млн. євро. Передбачається, що зазначені кошти будуть направлені Єврокомісією в рамках програми фінансування енергетичних проектів у розмірі 3,5 млрд. євро. Згідно із проектом документа, передбачається можливість виділення 1 млрд. євро на будівництво сполучних газопроводів.
Раніше ми вже писали про те, що представники ЄС підтримали проект будівництва газопроводу "Набукко", однак відмовилися забезпечити його пряме фінансування.
"Набукко" це проектований магістральний газопровід довжиною 3,3 тис. км із Центральної Азії в країни ЄС, насамперед Австрію і Німеччину. Будівництво проекту, вартість якого оцінюється вже в $12 млрд., планується завершити до 2013 року. Спочатку проект газопроводу Nabucco, представлений в 2004 році, передбачав постачання газу з родовищ Ірану в Перській затоці. В 2006 році було ухвалено рішення у зв'язку з конфліктом навколо іранської ядерної програми змінити проект таким чином, щоб мати можливість поставляти газ із Туркменії, Узбекистану та Азербайджану. Після конфлікту в Південній Осетії розглядалося питання прокладання газопроводу по території Вірменії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас