Мільярдер Джим Роджерс: Влада США або сама вирішить девальвувати нацвалюту, або її змусить до цього ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Джим Роджерс: Влада США або сама вирішить девальвувати нацвалюту, або її змусить до цього ринок

Казна та Політика
1351
На форумі "Росія-2009" був присутній тільки один іноземний мільярдер і одночасно інвестор, письменник, аналітик і мандрівник - Джим Роджерс. Він вважається найавторитетнішим експертом товарного ринку.
В інтерв'ю газеті Business&FM Роджерс називає найперспективніший, за його прогнозом, сектор економіки на наступні 20 років - це сільське господарство, яке змінить лідера останніх 30 років - фінансову галузь. Експерт, що часто останнім часом повторював фразу "Ніхто не прагне бути фермером!", змінює її на протилежну: "Ви скоро всі станете фермерами, і мені варто зробити те ж саме".
Роджерс впевнений, що в наступному десятилітті ціна нафти буде значно вищою, тому що немає нових нафтових резервів. При цьому він уточнює, що нафта, мабуть, десь є, просто ніхто не знає де: "Може, вона десь посередині Тихого океану, і видобуток з доставкою буде коштувати неймовірно дорого".
Становище Росії, чий бюджет сильно залежить від світових цін на нафту, незавидне, вважає Роджерс: "Якщо відбудеться якийсь шок, наприклад великий або просто величезний банк упаде або відбудеться дефолт США, то всі активи просто обваляться. Але що ви, росіяни, тоді будете їсти?".
А ймовірність того, що США в найближчі два-три роки дефолт оголосять, на думку Роджерса, цілком певна: до дефолту, зокрема, може привести масоване друкування доларів, яким зараз активно займається американський Мінфін. Штучне ралі долара з його завищеною вартістю скоро припиниться - влада США або сама вирішить девальвувати національну валюту, або її змусить до цього ринок.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас