Ринок акцій США відповів на плани влади обвалом котирувань акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій США відповів на плани влади обвалом котирувань акцій

Фондовий ринок
215
Американські фондові індекси у вівторок 10 лютого обвалилися у відповідь на недолік подробиць планів підтримки економіки, повідомляє Marketwatch.
Виступи представників влади США не додали визначеності щодо перспектив програм підтримки економіки і банківського сектору.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average обвалився на 381,99 пункту, або на 4,6%, до 7888,88 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився падінням на 42,73 пункту, або на 4,9%, на оцінці 827,16 пункту. Високотехнологічний” Nasdaq Composite упав на 66,83 пункту, або на 4,2%, і закрився на оцінці 1524,73 пункту.
Міністерство фінансів США у вівторок оприлюднило програму допомоги фінансовому сектору, що передбачає викуп у банків поганих активів через механізм приватно-державного партнерства. Для викупу поганих активів буде засновано приватно-державне партнерство, яке одержить з держбюджету до $500 млрд.
Крім того, програма допомоги передбачає розширення до $1 трлн. програми кредитування Федеральної резервної системи під заставу активів, а також виділення $50 млрд. для запобігання вилучення іпотечного житла у власників.
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер (Timothy Geithner) заявив про те, що американська фінансова система серйозно ушкоджена і потребує більшої підтримки з боку уряду для того, що вона могла уникнути повного краху.
Крім того, Сенат США ухвалив план стимулювання американської економіки вартістю $838 млрд. Програма, схвалена Сенатом, містить у собі податкові пільги, цільові витрати на інфраструктурні проекти і виділення коштів штатам, що страждають від дефіциту бюджету.
Ринок акцій відреагував на такий розвиток подій негативно, тому що інвестори вважають, що таких заходів недостатньо для пожвавлення економіки. Крім того, необхідність виділення значних коштів на підтримку фінансового сектору говорить про масштаб проблем, з якими зіткнулися Сполучені Штати.
Тим часом, аналітики відзначають, негативна реакція ринку на пропозиції влади стала вже типовою в ході економічної кризи, яка почалася в жовтні 2007 року.
Влада США вже вісім разів вживала дії, спрямовані на масштабну підтримку економіки і фінансового сектору, і щораз поведінка ринку до і після прийняття цих заходів було практично однаковою. Ринок ріс чекаючи програм допомоги, а після їхнього оголошення відбувався обвал котирувань акцій. Виключенням є лише кінець листопада, коли фондові індекси відреагували на чергові заходи влади різноспрямованою зміною.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас