Індекс повзе в різні боки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс повзе в різні боки

Фондовий ринок
198
Нейтральна динаміка світових фондових ринків у понеділок, а також зростання минулого тижня трохи знизили тиск зовнішніх факторів на ПФТС.
За словами аналітика компанії "ТЕКТ Капітал" Андрія Зарипова, протягом торговельної сесії понеділка ринок демонстрував чітко виражену позитивну динаміку при малій активності торгів (обсяг торгів по акціях склав 2,76 млн. грн.). В остаточному підсумку індекс ПФТС зафіксувався на рівні 255,93 індексних пункту (2,06%).
"Поточна ситуація в першу чергу пов'язана з позитивним новинним тлом на світових торговельних майданчиках, - відзначив пан Зарипов. - Основні міжнародні індекси виросли на очікуванні позитивного рішення Сенату за новим планом порятунку економіки США, а після ралі на російському фондовому ринку основні російські індекси зупинилися на оцінці 6-9%".
На думку ж Олега Непляха, управляючого активами Astrum Investment Management, український фондовий ринок рухався різноспрямовано - інвестори продовжували продажі менш ліквідних підприємств, тоді як у сегменті блакитних фішок динаміка була більш позитивна.
Лідерами торгів у понеділок стали акції "Азовсталі" і Єнакіївського металургійного заводу, які показали приріст капіталізації на 5,56% і 2,98% відповідно. Зростання показали також акції Алчевського меткомбінату і Маріупольського ЗТМ. "У сегменті менш ліквідних паперів розпродаж продовжився. Найбільше постраждали активи групи "Фінанси та Кредит" - Стахановський вагонобудівний завод втратив 6,5% своєї вартості і торгується нижче номіналу, "АвтоКрАЗ" зменшив капіталізацію на 18,92%", - підкреслив Олег Неплях. Акції "УкрАвто" знизилися на 16,67% на тлі негативних перспектив автомобільного ринку України.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас