АУБ закликає НБУ пом'якшити обмеження щодо частоти звернень банків за одержанням кредитів рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ закликає НБУ пом'якшити обмеження щодо частоти звернень банків за одержанням кредитів рефінансування

Кредит&Депозит
552
Асоціація українських банків закликає Національний банк пом'якшити введені постановою №42 від 3 лютого обмеження щодо частоти звернень банків за одержанням кредитів рефінансування.
Про це сказано в повідомленні АУБ.
"Асоціація українських банків вимагає від НБУ й уряду перегляду порядку рефінансування банків, забезпечення прозорих умов його надання, рівного доступу для всіх банків (до одержання рефінансування) і скасування постанови НБУ №42", - сказано в повідомленні.
АУБ підкреслює, що постанова Нацбанку №42 істотно звужує можливості банків щодо одержання рефінансування, зокрема, удвічі (з розрахунку на місяць) зменшено можливу кількість звернень банків за бланковими (незабезпеченими) кредитами overnight, одним разом за місяць обмежено можливість одержання рефінансування шляхом проведення тендеру.
"При цьому передбачено, що строк такого рефінансування (на тендерній основі), як правило, не перевищить 14 днів", - сказано в повідомленні.
АУБ зазначає, що ці зміни прийнято Нацбанком у період збільшення кризи й можуть вплинути на ситуацію в банківській системі.
Як повідомляло агентство, раніше АУБ висловлювала стурбованість відсутністю чітких критеріїв відбору банків для надання рефінансування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас