Індекси в Європі виросли в понеділок 2-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в понеділок 2-й день поспіль

Фондовий ринок
98
Європейські фондові індекси завершили торги в понеділок приростом у районі 0,2-0,5%, причому підйом тривав уже другий день поспіль.
Однією з позитивних причин для ринку стала гарна звітність Barclays, повідомило агентство Bloomberg. Крім того, подорожчали акції французьких автовиробників і британських компаній сфери нерухомості.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 збільшилося до кінця сесії на 0,4%. Таким чином, з початку цього року підйом цього індикатору становить уже 0,5%.
Вартість акцій Barclays підскочила на 11%. Чистий прибуток британського банку в другому півріччі 2008 року виріс більш значно, ніж очікувалося, за рахунок придбання активів Lehman Brothers і продажу страхового підрозділу. Цей показник збільшився на 49% - до 2,66 млрд фунтів стерлінгів, перевищивши середній прогноз експертів в 2,05 млрд фунтів.
Звітність Barclays, за словами фондового управляючого Cholet-Dupont Gestion Кійома де Куртангая, "дала ринку наснагу". "Банківські акції, а також автовиробники, які одержать користь від плану французького уряду, додали оптимізму ринку", - додав він.
Котирування паперів Royal Bank of Scotland Group виросли на 3,3%, при цьому вони дорожчають вже п'ять торговельних днів поспіль.
Ціна акцій PSA Peugeot Citroen і Renault збільшилася відповідно на 3,9% і 7,2%. Як очікується, французькі автовиробники одержать урядову допомогу в розмірі порядку 6 млрд євро.
Ціна паперів британської Hammerson Plc нерухомості, що працює в сфері, виросла на 9%. Компанія планує залучити порядку 584 млн фунтів стерлінгів ($873 млн), щоб уникнути порушення угод з банками.
Згідно з прогнозом Merrill Lynch & Co., британським девелоперам може знадобитися порядку $20 млрд цього року на відновлення балансів.
Акції British Land подорожчали за день на 10%. Інвестфонд нерухомості планує залучити 500 млн фунтів за рахунок розміщення паперів серед своїх акціонерів, а також може продати частину своїх активів, повідомила The Sunday Telegraph.
Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 9 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас