Курс долара росте до євро в очікуванні затвердження плану підтримки фінсектора США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара росте до євро в очікуванні затвердження плану підтримки фінсектора США

Валюта
1720
Курс євро до долара знижується в понеділок в очікуванні затвердження плану підтримки фінансової системи і стимулювання економічного зростання в Сполучених Штатах, повідомило агентство Bloomberg.
Американський Сенат проведе ключове процедурне голосування для затвердження поправок до програми підтримки економіки, яка була скорочена до $780 млрд, у понеділок. Остаточне голосування по самому законопроекту, можливо, відбудеться 10 лютого.
"Настрої інвесторів змінюються на краще в надії на позитивні результати заходів стимулювання", - заявив Рехеї Мурамацу з Commerzbank AG у Токіо.
Євро на 9:00 МСК у понеділок коштував $1,2928 у порівнянні з $1,2940 на кінець попереднього торговельного дня. Курс японської валюти до єдиної європейської склав на 9:00 МСК у понеділок 117,84 ієни проти 118,85 на закриття ринку в п'ятницю.
Вартість японської валюти до долара виросла до цього часу до 91,16 ієни з 91,89.
Курс ієни росте до долара вперше за 3 сесії, оскільки японські експортери почали масштабні закупівлі нацвалюти після того, як вона подешевшала до мінімуму за місяць.
"Говорять про те, що експортери купують ієну. Імовірно, вони порівняли рівень котирувань сьогодні з тим, що було місяць тому, і повернулися на валютні ринки за покупками", - вважає заступник керівника маркетингового підрозділу Sumitomo Trust & Banking Co. Акіфумі Утіда.
Можливе зростання курсів валют emerging markets, у першу чергу країн БРІК і низки держав Латинської Америки, відзначають експерти, оскільки падіння котирувань залучає інвесторів.
"Багато активів надзвичайно подешевшали, і тепер японські та інші інвестори шукають, на що б їм витратити свої кошти, - говорить аналітик другого за розміром брокера Японії Daiwa SB Investments Ltd.і колишній прогнозист Банку Японії Кенітіро Ікедзава. - Привабливими виглядають emerging markets - БРІК, у першу чергу Бразилія, а також Мексика та Туреччина. Ми б хотіли побільше інвестувати в ці країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас