Індекси в Європі виросли більш ніж на 1,5%, Stoxx 600 "вийшов у нуль" цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли більш ніж на 1,5%, Stoxx 600 "вийшов у нуль" цього року

Фондовий ринок
67
Фондові індекси в Європі виросли в п'ятницю на 1,5-3% на оптимізмі, що заходи урядів різних країн світу допоможуть відновленню світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 збільшилося за підсумками торгів на 2,1%. На минулому тижні індикатор піднявся на 3,8%. Таким чином, індекс компенсував втрати, зафіксовані раніше цього року, і тепер на 0,1% перевищує рівень кінця минулого року.
Підтримку ринку надала заява міністра фінансів США Тімоті Гайтнера про те, що новий план підтримки американських банків буде опублікований протягом трьох днів. Крім того, слабкі січневі дані з безробіття в США збільшили надії на більше швидке прийняття плану стимулювання економіки, запропонованого адміністрацією президента США Барака Обами.
Згідно з даними міністерства праці США, безробіття в країні виросло в січні до 7,6% у порівнянні з 7,2% місяцем раніше. Число робочих місць в американській економіці минулого місяця скоротилося на 598 тис., що стало максимальним падінням з грудня 1974 року.
Вартість акцій найбільшого банку Франції BNP Paribas підскочила за день на 4,9%.
Ціна паперів Volvo злетіла на 16%, незважаючи на те, що шведський автовиробник повідомив про чистий збиток за підсумками минулого кварталу в розмірі 1,36 млрд крон ($165 млн) у порівнянні з прибутком в 4,06 млрд крон, отриманим за той же період роком раніше. Volvo має намір виплатити дивіденди в розмірі 2 крон на акцію за підсумками минулого року, тоді як багато європейських компаній відмовляються від виплати дивідендів.
Акції Infineon Technologies подорожчали на 13%. Другий за величиною виробник чипів у Європі в першому фінансовому кварталі (жовтень-грудень) одержав чистий збиток у розмірі 404 млн євро, у той час як аналітики очікували більше поганого результату - 547 млн євро.
Папери LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA виросли в ціні на 13%. Найбільший світовий виробник товарів класу "люкс" за підсумками 2008 року збільшив виторг на 4% - до 17,2 млрд євро. Прибуток від триваючих операцій підвищився на 2% - до 3,628 млрд євро.
Вартість акцій BMW піднялася на 12%. Згідно з прогнозом компанії, її фінансовий результат за підсумками минулого року буде позитивним у зв'язку зі скороченням робочих місць і збільшенням продажів декількох брендів.
У той же час ціна паперів Volkswagen у п'ятницю опустилася на 3,5%. Продажі найбільшого європейського автовиробника минулого місяця впали на 20% на тлі жорсткості умов доступу до кредитів і падіння споживчого попиту на тлі рецесії.
Прибутки 74 компаній індексу Stoxx 600, що опублікували звітність на початку 2009 року, знизилися в середньому на 54%. Згідно з прогнозом експертів, цього року фінансові показники компаній, що входять у розрахунок цього індикатора, скоротяться в середньому на 1,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас