У МВФ закінчуються гроші на боротьбу з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ закінчуються гроші на боротьбу з кризою

Валюта
5029
Керуючий директор Міжнародного Валютного Фонду Домінік Стросс-Кан попередив, що гроші на боротьбу з економічною кризою у МВФ можуть закінчитися вже через півроку, повідомляє Sunday Telegraph.
Стросс-Кан заявив, то МВФ потребує термінових грошових уливань, інакше він не зможе рятувати проблемні економіки у майбутньому. Він відзначив також, що промислово розвинені економіки світу в цей час балансують на грані між рецесією і повномасштабною депресією.
"Сьогодні ресурсів МВФ досить, щоб упоратися із ситуацією, але оскільки ми маємо справу із глобальною кризою, потреби можуть виявитися набагато більшими, ніж раніше, - сказав голова Фонду. - Я не можу обіцяти, що через шість - вісім місяців у нас буде досить ресурсів".
МВФ домагається від країн, що мають великі надлишки на поточних рахунках і валютні резерви, обіцянок пожертвувати кошти на підтримку проблемних держав. Вважають, що заступник голови МВФ Джон Ліпські (John Lipsky) на Світовому економічному форумі в Давосі проводив зустрічі із головами держав і суверенних фондів саме із цією метою. Стросс-Кан заявив, що Японія вже пообіцяла МВФ $100 млрд.
"Ми прагнемо, щоб інші країни слідували її прикладу і надали кошти, які дозволять боротися із проблемами, викликаними глобальною кризою", - сказав він.
Він попередив, що економічна криза підсилиться, якщо не вдасться відновити фінансову систему, додавши, що хоча сподівається, що повторення Великої Депресії вдасться уникнути, "не можна виключити найгірше".
Стросс-Кан відзначив, що заходи, що вживаються у різних країнах щодо збільшення бюджетних видатків і зниження дисконтних ставок приносять результати, здоров'я банківської системи є більш важливим фактором.
"Усі ці заходи будуть ефективними тільки в тому випадку, якщо різні держави зроблять усе необхідне в області реструктуризації банківського сектору, - заявив він. - На сьогоднішній день це не зроблено".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас