Росія висунула Україні додаткові умови отримання кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія висунула Україні додаткові умови отримання кредиту

Кредит&Депозит
4692
Російська сторона висунула ряд додаткових умов отримання Україною п'ятимільярдного кредиту від Російської Федерації. Остаточне узгодження умов має відбутися через тиждень в Москві.
В першому раунді переговорів про надання Україні п'ятимільярдного кредиту, котрий відбувся в Москві в п'ятницю, 6 лютого, від української сторони взяли участь заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, а також ряд представників Міністерства закордонних справ і Національного банку.
Як повідомило джерело в українській делегації, в ході сьогоднішньої зустрічі з міністром РФ Олексієм Кудріним було висунуто цілий ряд додаткових умов отримання Україною кредиту. Зокрема, російська сторона чекає від української:
- ратифікації угоди про так званий "нульовий варіант" (так називається договір про розподіл майна колишнього СРСР, за яким Росія бере на себе всі борги Союзу, але інші колишні республіки відмовляються від своїх претензій на будь-яке майно СРСР);
- вирішення Україною питань з власностю колишнього СРСР за кордоном;
- вирішення спірних питань з російською власністю в Україні;
- визнання Україною як держборгу боргів українських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР.
При цьому попередні фінансові умови можливої позики поки тримаються в секреті до затвердження сторонами.
З проханням прокоментувати хід переговорів "ДТ" звернулося до міністра фінансів України Віктора Пінзеника, проте той повідомив, що дізнався про сам факт проведення подібних переговоро від журналіста "ДТ".
Остаточне узгодження умов має відбутися в ході другого раунду переговорів, який повинен відбутися через тиждень в Москві.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас