Американські банки і їхні клієнти посилюють рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки і їхні клієнти посилюють рецесію

Кредит&Депозит
1349
Американські споживачі збільшують прострочення платежів по кредитах, незважаючи на те, що і позичальники, і кредитори прагнуть не збільшувати борговий тягар на тлі рецесії і ситуації, що погіршується, на ринку зайнятості, заявив Reuters голова кредитного бюро.
Президент американської Інформаційної системи Equifax Inc Денн Адамс заявив, що споживачі прострочують платежі іпотеки, по кредитних картках та автомобільних позиках, і це змушує кредиторів ретельніше вивчати дані позичальників у пошуках ознак того, що їм слід припинити надання кредиту.
"Ведеться дуже пильний моніторинг кредитних ліній", - сказав Адамс, у число клієнтів якого входять банки, що прагнуть не допустити нагромадження поганих боргів на своїх балансах.
Банки, наприклад, уважно стежать за своїми портфелями кредитних карток, очікуючи, що клієнти, вартість житла яких падає, звернуться до кредитних карток, у той час кредитні лінії, забезпечені їхнім житлом, зменшуються або закриваються. Вони також превентивно відбраковують неактивні картки, вважаючи їх потенційним зобов'язанням. "Якщо в споживачів виникнуть проблеми з кимось іншим, вони почнуть користуватися банківськими картками, а банки цього не прагнуть", - пояснив Адамс.
Споживачі, чиї кредитні бали знижуються, стають об'єктами агресивних заходів щодо обмеження або припинення їхніх кредитів. Кредитори все частіше звертаються до продукту Equifax "бали банкрутства", який дозволяє оцінити ймовірність того, що індивідуальний клієнт збанкрутує протягом найближчих двох років, повідомив Адамс.
Однак він відзначив, що має місце "скорочення попиту та пропозиції". Споживачі теж прагнуть заощаджувати і з обережністю ставляться до нових боргів. Обережність обох сторін є одним з факторів відновлення рівноваги банківської системи, яка в довгостроковій перспективі буде надійною і здоровішою, заявив Адамс. Однак у найближчій перспективі небажання розлучатися із грішми збільшує рецесію, оскільки споживачі прострочують платежі, банки йдуть у глуху оборону, і економічне зростання уповільнюється ще більше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас