Фондові індекси Азії ростуть у п'ятницю на очікуваннях заходів підтримки фінсектору в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії ростуть у п'ятницю на очікуваннях заходів підтримки фінсектору в США

Фондовий ринок
73
Азіатські фондові індекси ростуть у п'ятницю на очікуваннях, що влада США збільшить обсяги підтримки фінансового сектора країни. Також оптимізму сприяє падіння курсу ієни на цьому тижні, що дозволяє японським експортним компаніям сподіватися на зростання виторгу за межами Японії в перерахуванні на нацвалюту, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 0,8% - до 83,19 пункту. З початку року показник втратив 7,1%.
Японський індекс Nikkei 225 виріс на 1,6%, австралійський S&P/ASX 200 - на 1,4%. Підвищення спостерігається на всіх відкриті для торгів фондових майданчиках регіону.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 піднялися на 0,2%.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер виступить у понеділок, 9 лютого, з викладом програми підтримки фінансового сектора, покликаної стимулювати відновлення нормального кредитування економіки. Передбачається, що програма буде містити в собі не тільки уливання нових коштів у капітали банків, але й передбачати надання часткових гарантій по неліквідних активах або викуп цих активів. Будуть також запропоновані заходи щодо допомоги домовласникам, які відчувають фінансові труднощі.
"Люди тут (в Азії) з нетерпінням очікують подробиць програми допомоги фінсектору в США, - відзначив головний стратег Daiwa SB Investments Ltd. Соїтіро Мондзі. - Зниження курсу ієни радує інвесторів, оскільки сильна нацвалюта стала однією з основних причин скорочення прогнозів прибутку японських компаній".
Курс ієни впав до кінця тижня майже до мінімуму за місяць.
Акції другого за величиною банку Японії Mitsubishi Financial Group Inc. подорожчали на 1,8% на очікуваннях заходів допомоги фінансовій системі в США.
Котирування цінних паперів Australia & New Zealand Banking Group збільшилися на 1,1% після прогнозу збільшення прибутку в першому півріччі.
Вартість паперів Canon Inc., третина виторгу якої доводиться на Північну і Південну Америку, здійнялася на 3,7%. Корпорація очікує, що чистий прибуток за 12 місяців, що завершуються 31 березня 2009 року, складе 160 млрд ієн ($1,7 млрд). Canon втрачає 9,1 млрд ієн при кожному підвищенні курсу японської валюти до долара США на 1 ієну, заявило керівництво компанії.
Lenovo Group Ltd., четвертий за величиною виробник персональних комп'ютерів у світі й перший по цьому показнику в Китаєві, збільшив ринкову капіталізацію на 9,6% після перестановок у керівництві.
Ціна акцій третього за величиною виробника сталі в Азії Posco підскочила на 5,6% після того, як в індійських ЗМІ пройшло повідомлення про те, що компанія планує побудувати переробний завод в Індії вартістю $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас