Кабмін ініціює пом'якшення НБУ вимог з резервування для банків, які кредитують енергоефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює пом'якшення НБУ вимог з резервування для банків, які кредитують енергоефективність

Валюта
275
Кабінет Міністрів ініціює пом'якшення Національним банком вимог з резервування під кредити, які будуть надаватися банками підприємствам, котрі беруть участь у використанні альтернативних джерел енергії.
Про це сказано в розпорядженні Кабміну №102 від 4 лютого.
Уряд доручив Міністерству фінансів підготувати проект звернення Кабміну до НБУ про зменшення нормативів резервування під ці кредити.
Кабмін також доручив Мінфіну, Міністерству економіки, Міністерству палива й енергетики, Міністерству юстиції разом з іншими зацікавленими органами виконавчої влади підготувати законопроект про звільнення підприємств від сплати податку на додану вартість і від оподаткування прибутку в частині видів діяльності з використання альтернативних джерел енергії на 10 років.
Мінекономіки, Міністерству охорони навколишнього природного середовища доручено вивчити питання про можливість фінансування проектів з використання альтернативних джерел енергії в рамках реалізації положень Кіотського протоколу й за рахунок кредитних ліній Європейської комісії і Європейського банку реконструкції й розвитку.
Міністерство промислової політики, відповідно до розпорядження, зобов'язане розглянути питання про придбання ліцензій на право використання технологій із застосуванням альтернативних джерел енергії й реконструкції котелень.
Крім того, Національне агентство з ефективного використання енергоресурсів, Міністерство житлово-комунального господарства, Мінпаливенерго разом з Інститутом технічної теплофізики Національної академії наук повинні будуть підготувати й затвердити методику розробки регіональних програм скорочення споживання традиційних енергоресурсів (газ, вугілля) за рахунок збільшення обсягів використання альтернативних джерел енергії.
Як повідомляло агентство, Національне агентство з питань ефективного використання енергетичних ресурсів пропонує Кабінету Міністрів вивчити можливість створення 3 державних концернів у сфері управління НАЕР для виробництва енергії з альтернативних і поновлюваних джерел.
Відповідно до законодавства, альтернативними джерелами енергії є, зокрема, сонячна, вітрова, геотермальна енергія, енергія хвиль і припливів, гідроенергія, енергія біомаси, газу з органічних відходів та інші.
Основними джерелами енергії в Україні є природний газ, електроенергія, вугілля.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас