Експерти: Автокредити зникають слідом за іпотечними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Автокредити зникають слідом за іпотечними

Кредит&Депозит
986
Лише один банк із 50-ти лідерів ринку сьогодні кредитує купівлю авто в національній валюті. Експерти при цьому стверджують, що це - ще не дно банківської кризи.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", сьогодні з 50-ти банків на ринку кредитування залишилася лише одна пропозиція кредиту на новий автомобіль (іномарки і вітчизняні авто) у національній валюті – банк Форум приймає заявки на кредити з початковим внеском у розмірі 50%, під 29,80% і 29,29% реальних річних терміном на три і п'ять років відповідно. Втім, кілька установ видають позики на певні марки авто за домовленістю з партнерами-автосалонами.
За даними компанії, найбільша кількість кредитних пропозицій на ринку по нецільових позиках готівкою. Їх пропонують чотири банки. Така ситуація пояснюється тим, що ставки по таких кредитах вищі, ніж по автокредитах, а суми менші. Тому нецільових кредитів готівкою криза торкнеться в останню чергу.
Незважаючи на явне погіршення ситуації із кредитами, експерти стверджують, що до дна банківської кризи ще далеко. "Дно банківської кризи можна чекати у квітні місяці, після чого активність банків на ринку кредитування населення виросте, адже існувати тільки за рахунок депозитів не зможе жоден банк. У лютому можна чекати невелике зростання ставок по кредитах, на 1-2 процентні пункти, а кількість пропозицій по кредитах, швидше за все особливо не зміниться", - вважає Мирослава Гудзе, фінансовий аналітик компанії "Простобанк Консалтинг".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас