Курс євро знижується до долара у середу в очікуванні рішення ЄЦБ щодо процентної ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро знижується до долара у середу в очікуванні рішення ЄЦБ щодо процентної ставки

Валюта
1447
Курс єдиної європейської валюти продовжує знижуватися до долара США в очікуванні рішення Європейського центрального банку (ЄЦБ) щодо базової процентної ставки на засіданні в четвер, повідомляє агентство Bloomberg.
Долар і євро дешевшають до японської ієни на побоюваннях, що реалізація програми стимулювання економіки США затримається через тривалі дебати в Сенаті.
Євро коштував $1,2839 на 15:44 у середу в порівнянні з $1,3040 у вівторок увечері. Курс євро до японської валюти опустився до цього часу до 114,30 ієни проти 116,63 у вівторок.
Вартість долара до ієни знизилася до 15:44 у середу до 89,01 ієни в порівнянні з 89,44 ієни на кінець попереднього торговельного дня.
Обсяг роздрібних продажів у єврозоні в грудні впав на 1,6% у річному вираженні, оголосило в середу Статистичне управління Європейського Союзу. Аналітики очікували зниження цього показника на 1,4%.
"Якщо трейдери гадають, що рецесія в єврозоні буде більш тривалою, то в остаточному підсумку це означає погані новини для євро", - заявила валютний аналітик Bank of New Zealand Ltd. Данника Хемптон.
ЄЦБ збереже базову процентну ставку на рівні 2% на засіданні в четвер, прогнозують опитані Bloomberg економісти.
Курс фунта стерлінгів знижується на прогнозах зменшення базової процентної ставки Банку Англії 5 лютого. Аналітики очікують її скорочення на 0,5 процентного пункту, до чергового рекордного мінімуму - 1%.
Зростання курсу ієни викликане тим, що "зниження ризиків стає основною темою дня", вважає старший віце-президент з валютних операцій Mizuho Corporate Bank Ltd. Мітійосі Като.
Проте в недалекому майбутньому долар може подорожчати до ієни, прогнозують експерти Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.
"Курс долара до ієни може в якийсь момент різко піти вгору, - заявив голова аналітичного відділу Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ у Лондоні Дерек Хелпенні. - Ми очікуємо, що долар одержить підтримку від показників, що поліпшуються, дефіциту торговельного балансу. Ця підтримка буде ще сильнішою, якщо вдасться розвіяти побоювання відносно американського протекціонізму".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас