До четверга - без відскоків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До четверга - без відскоків

Фондовий ринок
283
Індекс ПФТС у вівторок знизився на 2,46% - до оцінки 260,29 пункту
При цьому, за словами управляючого активами Astrum Investment Management Олега Непляха, капіталізація ринку скоротилася тільки на 0,1% за рахунок зростання компаній, що не мають істотної частки в індексі. "Темпи зниження капіталізації ринку не збільшилися винятково через меншу ринкову активність. Обсяг торгів акціями впав нижче 2 млн. грн., що дозволило ринку втриматися на поточних рівнях", - відзначив він.
"Спроби японських та австралійських урядів пожвавити зростання національних економік викликали зростання на світових фондових майданчиках, але не в Україні", - підкреслив Олексій Волков, начальник торговельного відділу KBC Securities Ukraine. При цьому, на думку старшого брокера торговельного відділу компанії "Юпрас Капітал" Олексія Рєпіна, на вітчизняний фондовий ринок продовжує тиснути негативний настрій, пов'язаний з подальшим погіршенням у мікро- і макроекономічній статистиці вітчизняної економіки.
За його словами, невелику активність у вівторок показали акції "Західенерго" та "Центренерго", причому найбільше зниження було зафіксовано по акціях Маріупольського МК ім. Ілліча - 30,53%. Крім того, як відзначив Волков, значні розпродажі спостерігалися по акціях Алчевського меткомбінату - 11,76% і Луганськтепловоза - 21,74%. "По більшості інших паперів падіння стримується не наявністю покупців, а тимчасовою відсутністю продавців, - говорить він. - Покупку ми бачимо в лічених іменах, з яких сьогодні можна виділити "Укрнафту", що показує опір на рівні 100 грн.".
Як стверджує Неплях, українські інвестори останнім часом реагують винятково на довгострокові тенденції на світовому ринку, а останній демонстрував негативну динаміку протягом усього січня, тому одноденний відскік на європейських майданчиках не є достатньою підставою для зміни курсу на ПФТС. "Ми не виключаємо, що ринок припинить падіння в середу, у випадку, якщо американські фондові індекси закриються в плюсовій зоні", - припускає він. У цілому ж, основні події на цьому тижні очікуються в четвер, коли будуть переглядатися дисконтні ставки Банку Англії та ЄЦБ. "Швидше за все, індекс продовжить зниження до 250 п., після чого можлива невелика корекція", - вважає Рєпін.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас