Акції азіатських компаній дорожчають у середу на тлі даних автопрому і зростання цін на чипи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції азіатських компаній дорожчають у середу на тлі даних автопрому і зростання цін на чипи

Фондовий ринок
110
Акції компаній Азії дорожчають у середу на тлі збільшення частки автовиробників АТР на ринку США і зростання цін на чипи пам'яті, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 1% - до 82,75 пункту. Японський індекс Nikkei 225 додав 2,2%. Виросли всі фондові майданчики регіону, за винятком Австралії, що демонструє падіння на побоюваннях, що все більшому числу компаній буде потрібний додатковий капітал.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 додали 0,3%.
"Азія може відновитися швидше, ніж інший світ. З моменту обвалу глобальних риків у вересні справи в Азії йшли краще, і вона продовжує обганяти інші регіону", - стверджує аналітик Baring Asset Management Хьєм До.
З кінця серпня 2008 року MSCI Asia Pacific втратив 34%, у той час як загальносвітовий фондовий індекс MSCI World звалився на 37%.
Уряди по усьому світові докладають всіх зусиль, щоб пожвавити економіку, обтяжену збитками в розмірі $1 трлн у ході кредитної кризи.
Роздрібні продажі в Австралії виросли в грудні на максимум за 8 років, після того як уряд надав прямі субсидії родинам і пенсіонерам.
Продажі нових автомашин у США в січні продовжували знижуватися швидкими темпами та впали в перерахуванні на річний темп продажів, що склав всього 9,6 млн, до рівня 1982 року, свідчать дані дослідницької компанії Autodata. Однак продажі азіатських автовиробників на ринку США знижуються більше повільними темпами, ніж обсяги збуту американських компаній, а корейські концерни змогли навіть збільшити їх. Частка автомобільних компаній з АТР виросла на ринку США в січні до рекордних 49,5%.
Обсяги продажів General Motors обвалилися на 49%, Ford Motor - на 40%, Toyota Motor - на 32%. Kia додала 3,5%, Hyundai Motor збільшила продажі на14%.
Акції Toyota подорожчали на цій інформації на 4,9%, Kia - на 10%, Hyundai - на 8,2%.
Середня вартість чипів пам'яті підскочила на 3,7% до максимуму за 3 місяці $1,12.
Провідний світовий виробник комп'ютерної пам'яті Samsung Electronics Co. додав на торгах у середу 5,1%. Курс паперів другої компанії галузі Hynix Semiconductor підвищився на 4,5%.
Котирування акцій найбільшого японського виробника чипів пам'яті Elpida Memory Inc. підскочили на 6,1% на новинах про те, що компанія може спробувати залучити державне фінансування.
Папери найбільшого світового оператора торгових центрів за величиною ринкової капіталізації Westfield Group (Австралія) подешевіли на 14% після того, як компанія продала нові акції з дисконтом, щоб зменшити обсяги заборгованості.
Вартість фрахту виросла у вівторок 11-у сесію поспіль. Котирування акцій власника найбільшого японського флоту судів для перевезення залізної руди Mitsui O.S.K. піднялися на 3,6%. Південнокорейський оператор суховантажів STX Pan Ocean Co. збільшив ціну акцій на 5,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас