Турчинов: Залучення зовнішніх кредитів в умовах кризи дозволить стабілізувати фінансовий сектор України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Залучення зовнішніх кредитів в умовах кризи дозволить стабілізувати фінансовий сектор України

Кредит&Депозит
848
Перший віце-прем'єр міністр України Олександр Турчинов вважає, що залучення зовнішніх кредитів в умовах кризи дозволить стабілізувати фінансовий сектор України.
Таку думку О.Турчинов висловив учора ввечері в прямому ефірі 5 каналу. "Безумовно, в умовах кризових явищ залучення додаткових ресурсів – це додаткова стабілізація, у першу чергу, нашого фінансового ринку. А саме із цього почнеться і кредитування реальної економіки", – сказав перший віце-прем'єр міністр.
Він підтвердив інформацію про те, що уряд України проводив переговори про надання Україні кредитних ресурсів із шістьма країнами, дві з яких попередньо погодилися виділити кошти. У той же час О.Турчинов не назвав ці дві країни. "Що стосується фінансових переговорів, на відміну від якихось політичних сенсацій, якими страждають і ЗМІ, і політики, це питання не варто озвучувати, поки не буде досягнуто реальний конкретний результат", – пояснив він.
Як повідомлялося, учора прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що уряд веде переговори із шістьма країнами, у яких спостерігається фінансова стабільність, для забезпечення фінансування планового дефіциту бюджету.
"У банках сьогодні фінансувати планові дефіцити неможливо в результаті світової кризи, тому ми ведемо дискусію із країнами", - відзначила прем'єр-міністр. " Із шести країн, з якими ми ведемо дискусію, дві погодилися на такий крок. І Україна зможе профінансувати плановий дефіцит бюджету", - сказала Ю.Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас