ПФТС не реагує на короткострокові тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС не реагує на короткострокові тенденції

Фондовий ринок
170
Український фондовий ринок продовжив падіння у вівторок. Темпи зниження капіталізації ринку не збільшилися винятково за рахунок меншої ринкової активності.
Обсяг торгів акціями впав нижче 2 млн. грн., що дозволило ринку втриматися на поточних рівнях. Зростання на світових торговельних майданчиках не надало підтримки українському ринку акцій. Українські інвестори останнім часом реагують винятково на довгострокові тенденції на світовому ринку.
Останній демонстрував негативну динаміку протягом усього січня, і одноденний відскік на європейських майданчиках не є достатньою підставою для зміни курсу на ПФТС. Ми не виключаємо, що ринок припинить падіння в середу, у випадку, якщо американські фондові індекси закриються в плюсовій зоні.
Індекс ПФТС у вівторок знизився на 2,46%, при цьому капіталізація ринку скоротилася тільки на 0,1% за рахунок росту компаній, що не мають істотної частки в індексі. Негативну динаміку ринку визначило скорочення ринкової капіталізації енергогенеруючими компаніями - Центренерго втратив 5,1% ринкової вартості, Західенерго - 5,63%. У той же час зростання індексоутворюючих акцій Укрнафти та Укртелекома на 4,17% й 1,96% надав підтримку винятково капіталізації, але не індексу.
Інтервенція НБУ з продажем долара під імпортні контракти змогла у вівторок стабілізувати курс гривні. Національна валюта закріпилася на рівні 7,95-8 грн. за долар. НБУ також вжив заходів з технічного обмеження обсягу валютних спекуляцій - з 16 лютого банки будуть зобов'язані надати звітність про використання іноземної валюти, купленої в Національного банку.
Стабілізація гривні на поточних рівнях може бути тимчасовою - ми бачимо підвищений ризик того, що МВФ відмовиться надати черговий транш Україні. Негативне рішення МВФ може зробити психологічний тиск на національну валюту й викликати тимчасове падіння гривні.
Олег Неплях
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас