Євро дешевшає до долара на більш значному, ніж очікувалось, зниженні цін виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає до долара на більш значному, ніж очікувалось, зниженні цін виробників

Валюта
2682
Курс євро у вівторок знижується до долара США через більш значне, ніж очікувалося, зниження цін виробників у єврозоні, повідомляє агентство Bloomberg.
Японська ієна дешевшає до долара і євро після трьох сесій зростання на заяві Банку Японії про придбання акцій, що належать японським фінансовим компаніям, на 1 трлн ієн ($11,1 млрд).
Євро на 15:32 у вівторок коштував $1,2871 проти $1,2898 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс єдиної європейської валюти до японської виріс до цього часу з 114,89 ієни до 115,26 ієни.
Вартість долара піднялася до 15:32 у вівторок на 0,7% - до 89,55 ієни.
"Ми зберігаємо негатив відносно євро, - стверджує голова міжнародного відділу валютної стратегії Royal bank of Canada Адам Коул. - Частково це пов'язано із загальною стабільністю долара, яка стане основною темою найближчих місяців, а також із усе зростаючим відставанням Європейського центрального банку від основних ринкових тенденцій у тому, що стосується валют".
Ціни виробників у єврозоні впали в грудні на 1,3% у результаті зниження вартості нафти, оголосило у вівторок Статистичне управління Європейського союзу. Аналітики прогнозували зниження показника на 1,2%. У річному вираженні ціни виробників підвищилися на 1,8%, що є найповільнішим зростанням за 16 місяців.
На тлі опублікованої статистики росте впевненість трейдерів у тому, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) знизить базову процентну ставку на засіданні 5 лютого як мінімум на 0,5 процентного пункту. Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше заявив минулого тижня, що Центробанк "не бачить ризику дефляції", і висловив сумніви в необхідності іти за прикладом Банку Японії і Федерального резерву та опускати процентні ставки майже до нуля.
"Пакети заходів, про які повідомляють уряди по усьому світі, швидше за все, будуть мати великий позитивний вплив на настрої на ринку", - заявив Рохеї Мурамацу з Commerzbank AG.
Австралійський ЦБ знизив ключову процентну ставку на 100 базисних пунктів - до мінімального рівня за чотири десятиліття (3,25%). Крім того, уряд Австралії оголосив про намір витратити ще порядку $26 млрд на підтримку економіки. Експерти вважають подібні заходи позитивним сигналом для ринків, азіатські фондові індекси виросли на цій інформації: MSCI Asia Pacific додав 0,8%.
Оптимізм на фондових ринках сприяє збільшенню обсягів угод carry trade, під час яких беруться в борг кошти в країнах з низькою процентною ставкою і купуються активи з більш високою прибутковістю, і за рахунок цього спреду інвестори отримують прибуток. При цьому вони ризикують тим, що зміна кон'юнктури на світових валютних ринках позбавить їх цього прибутку.
"На валютні ринки повертається відчуття спокою. Відновлення котирувань цінних паперів сприяє продажу ієни", - стверджує аналітик Shinsei Bank Ltd. у Токіо Тецу Аїкава.
Японська ієна - найпопулярніший засіб фінансування операцій carry trade, оскільки ставка Центробанку Японії є найнижчою серед розвинених країн світу - 0,1% річних. У США вона перебуває в цільовому діапазоні від 0% до 0,25%, у єврозоні - 2%, в Австралії - 3,25%, у Новій Зеландії - 3,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас