Збитки страховиків США від дефолтів по облігаціях можуть перевищити списання по іпотеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки страховиків США від дефолтів по облігаціях можуть перевищити списання по іпотеці

Кредит&Депозит
435
Дефолти по корпоративних облігаціях можуть обійтися страховикам життя в США "суттєво дорожче", ніж збитки по цінних паперах, пов'язаних з іпотекою subprime, стверджує аналітик Barclays Plc Ерік Берг.
За оцінками Американської ради страховиків життя (American Council of Life Insurers), загальний обсяг корпоративних облігацій, що належать страховим компаніям цього сегмента, перевищує $1 трлн, повідомляє агентство Bloomberg.
Портфелі корпоративних облігацій, що належать страховим компаніям, складені невдало, вони ненадійні, переконаний Берг. "Зрозуміло, що інвестори цим стурбовані", - додає експерт.
Збитки страхових компаній від інвестицій в іпотечні цінні папери і гарантій по таких паперах привели в 2008 році до обвалу вартості акцій страховиків на фондових майданчиках США. Hartford Financial Services Group Inc. очолює список постраждалих компаній - її списання і збитки, пов'язані з ринком нерухомості та іпотекою, склали з 2007 року $7,9 млрд. Аналогічний показник для найбільшої компанії страхування життя в США Metlife Inc. дорівнює $7,2 млрд.
Обсяг інвестиційного портфеля Metlife у сукупності перевищує $300 млрд. Головний інвестиційний директор компанії Стівен Кендаріан готується до "глибокої і тривалої рецесії", скорочуючи вкладення в бонди компаній з таких галузей, як авіаційний транспорт, автомобілебудування і житлова нерухомість, оскільки вони будуть найбільш уразливими, і багато емітентів можуть удатися до дефолту по своїх зобов'язаннях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас