Банкір: Купівля Нафтогазом валюти на міжбанку негативно вплине на курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Купівля Нафтогазом валюти на міжбанку негативно вплине на курс гривні

Валюта
13832
Відповідаючи на запитання, які події і явища надалі можуть вплинути на ситуацію з курсом у найближчі місяці, начальник Казначейського Управління ПУМБ Олексій Савченко відзначив, що із серйозних факторів, що впливають на курс долара, можна виділити гостру нестачу гривні.
"І, якщо такий стан із гривневою ліквідністю буде спостерігатися і надалі, безумовно, говорити про девальвацію гривні не доведеться", - говорить Савченко.
Крім того, відповідаючи на запитання про те, чи зміниться курс у зв'язку з розрахунками Нафтогазу з Газпромом, банкір відзначає, що підхід, який Нафтогаз буде застосовувати для купівлі доларів для розрахунків з Газпромом, суттєво буде впливати на курсові коливання.
"Однозначно те, що, якщо Нафтогаз захоче придбати всю валюту протягом одного-двох днів і буде здійснювати свої покупки на міжбанківському ринку України, то це негативно вплине на курс гривні – у силу обмеженості українського валютного ринку", - говорить Савченко.
За його словами, зростання долара в цьому випадку неминуче. При цьому банкір підкреслює, що це відбудеться лише в тому випадку, якщо НАК Нафтогаз буде купувати валюту на міжбанку, а не прямо в Національного банку України.
Нагадаємо, 24 січня НАК Нафтогаз України купив на валютному ринку $15 млн за ціною 8,50 грн за долар, що негативно вплинуло на ситуацію на валютному ринку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас