77% росіян вважають за необхідне виплачувати кредити навіть під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

77% росіян вважають за необхідне виплачувати кредити навіть під час кризи

Кредит&Депозит
458
Майже половина позичальників банківських і споживчих кредитів у Росії (42%) скаржаться на труднощі з їхньою виплатою в останні два-три місяці, при цьому число росіян, впевнених, що повертати кредит потрібно за будь-яких обставин, за півтора роки виросло на 11% ( до 77%), повідомляє РІА Новости з посиланням на дані опитування фонду "Громадська думка" (ФГД).
У цей час виплачують борги за кредитами 17% росіян. Майже половина з них (47%) - це ті, хто скористався споживчим кредитом у магазині, третина (31%) - люди, що взяли кредит на невідкладні потреби, 16% - користувачі автокредитів, ще 6% - іпотечні позичальники, 5% - користувачі інших видів кредитів.
Трохи менше половини користувачів (42%) поточних кредитів відзначають, що в останні два-три місяці їм стало важче виплачувати свій борг. У той же час 55% боржників стверджують, що для них ситуація з виплатою боргу за останній час не змінилася, а ще 2% говорять, що платити їм навіть стало легше.
Більшість поточних позичальників (89%) стверджують, що банк в останні місяці не змінював умов по їхніх кредитах, 6% скаржаться на погіршення умов договору з боку банку, а 1% відзначають поліпшення цих умов.
При цьому більшість росіян (77%), незалежно від наявності кредиту, вважають практику неповернення боргу "неприпустимою ні за яких умов". Лише 14% визнають, що "у деяких ситуаціях вона виправдана". За останні півтора роки нетерпимість суспільства до практики неповернення кредитів виросла на 11% (з 66%), відзначає ФГД.
За останні два-три роки користуватися тим чи іншим видом кредитів доводилося більше третині (36%) респондентів. За даними ФГД, цей показник відчутно не змінюється вже кілька років. Опитування проведене ФГД 17-18 січня серед двох тисяч людей в 100 населених пунктах з 44 регіонів Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас