Експерт: В умовах керованої соціально-економічної обстановки у країні індекс ПФТС за підсумками лютого може вирости на 2-5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В умовах керованої соціально-економічної обстановки у країні індекс ПФТС за підсумками лютого може вирости на 2-5%

Фондовий ринок
298
В умовах керованої соціально-економічної обстановки в країні, відносної курсової стабільності і відсутності значного негативу на міжнародних біржах у ПФТС у лютому (після січневого спаду на 7%) зберігаються певні шанси показати середнє цінове зростання на рівні 3-8%, а індекс ПФТС може вирости за місяць на 2-5%. Таку думку висловив генеральний директор КУА " ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква.
За його словами, український біржовий ринок практично весь січень падав у вартості й у цей час перебуває на досить низьких цінових позиціях, що в більшості випадків ураховує поточну ситуацію в національній економіці, а також у цілому політичні, валютні ризики країни.
"Тому на зміну цінового тренда українського біржового ринку в лютому будуть впливати насамперед поточна ситуація у світовій економіці, торговельна кон'юнктура на міжнародних біржах, а також активність і переваги місцевих гравців у покупках або продажах українських блакитних фішок", – відзначив О.Морква. За його оцінкою, волатильність як світових, так і українського біржового ринку весь лютий буде залишатися високою, при цьому реальні торги українськими акціями на біржі, швидше за все, так само, як і в січні, будуть проходити на незначних оборотах (до 10 млн. грн. за торговельну сесію).
Разом з тим, на думку О.Моркви, при значному погіршенні макроекономічних показників в Україні цінова динаміка на українській біржі також прийме спадний тренд, а падіння фондового індикатору в лютому може скласти ще до 10%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас