Індекси в США впали в четвер на слабкій статистиці і звітності компаній, у п'ятницю ф'ючерси ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в четвер на слабкій статистиці і звітності компаній, у п'ятницю ф'ючерси ростуть

Фондовий ринок
263
Американські фондові індекси знизилися в четвер після зростання протягом попередніх чотирьох сесій на слабкій статистиці і корпоративній звітності, що розчаровує, повідомило агентство Bloomberg. У п'ятницю котирування ф'ючерсів на індекси ростуть, на 8:25 мск їхній підйом становить 0,2-0,6%.
Згідно з даними міністерства торгівлі США, падіння замовлень на товари тривалого користування в країні продовжилося в грудні п'ятий місяць поспіль і виявилося більш значним, ніж очікувалося, склавши 2,6%. Аналітики прогнозували зменшення на 2%.
При цьому число американців, які продовжують одержувати допомогу з безробіття, виросло за тиждень з 12 до 18 січня до рекордних 4,776 млн чоловік, що перевершило очікування експертів.
"Дані з економіки, імовірно, будуть залишатися негативними в найближчі один-два квартали, - говорить Ерік Торн з Bryn Mawr Trust Co. - Це особливо болісно зараз з погляду корпоративної звітності".
Прибутки 187 компаній індексу S&P 500, що опублікували фінансові результати за підсумками четвертого кварталу з 12 січня, знизилися в середньому на 42%. Аналітики очікують, що середнє падіння прибутків для всіх компаній цього фондового індикатора складе 32%.
Вартість акцій Allstate Corp., другого за величиною в США страховика автомобілів і будинків, впала на 21%. За підсумками 2008 року компанія зафіксувала чистий збиток у розмірі $1,68 млрд, що стало першим неприбутковим роком з моменту продажу акцій Allstate на відкритому ринку.
Котирування акцій Black & Decker Corp. і Fortune Brands Inc. знизилися на 21% та 11% відповідно. Прибутки обох компаній не виправдали очікувань аналітиків.
"Те, що показує корпоративна звітність - це фактичні наслідки ситуації в економіці, і це дуже погані новини, - відзначає старший віце-президент Paradigm Capital Management Inc. Джонатан Вьорст. - Це сприяє зростанню волатильності і продовжує негативно позначатися на ринку. Найближчим часом потік несприятливих новин збережеться".
Папери Citigroup й Bank of America подешевіли відповідно на 7,1% і 8,3%. Падіння підіндекса S&P 500, у розрахунок якого входять акції фінансових компаній, за підсумками торгів було максимальним серед десяти основних галузевих груп цього фондового індикатора.
Вартість акцій Boeing, другого за величиною у світі виробника літаків, знизилася на 5,9% - до $40,71 на повідомленні про те, що російська авіакомпанія "Сибір" (працює під торговельною маркою S7) відмовилася від замовлення на 15 літаків Boeing-787 Dreamliner.
Акції Textron Inc., що випускає літаки і вертольоти, впали в ціні на 32%, що стало максимальним зниженням вартості паперів з моменту виходу компанії на фондовий ринок в 1987 році. У минулому кварталі Textron зафіксувала збиток, а її прогноз прибутку на цей рік виявився більш слабким, ніж очікували аналітики.
Ціна паперів Eastman Kodak опустилася на 29% - до $4,99 - мінімального рівня за 35 років. Компанія заявила про намір скоротити 4,5 тис. робочих місць і реструктуризувати свої операції. Її прибуток і виторг у четвертому кварталі 2008 року не виправдали очікувань аналітиків.
Індекс Dow Jones Industrial Average упав до закриття ринку в четвер на 226,44 пункту (2,7%) - до 8149,01.
Standard & Poor's 500 знизився на 28,95 пункту (3,31%), склавши 845,14.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 50,5 пункту (3,24%) - до 1507,84.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас