Економічні дані не обіцяють нічого доброго для ринку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні дані не обіцяють нічого доброго для ринку нафти

Енергетика
1599
Останні економічні дані не обіцяють нічого гарного для ринку нафти, повідомляє Marketwatch.
Збільшення числа звернень за допомогами у зв'язку з безробіттям, падіння замовлень на товари тривалого користування та обвал продажів нового житла в США малюють похмурі перспективи економіки і, відповідно, попиту на “чорне золото”.
За підсумками торгів на NYMEX березневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI упали на $0,46, або на 1,1%, до $41,70 за барель. Під час торгів ціна на нафту падала більш ніж на 4% до $40,18 за барель.
Міністерство праці повідомило, що число звернень за допомогою у зв'язку з безробіттям у США за тиждень, який завершився 24 січня, у порівнянні з минулим тижнем виросло на 3 тис. і склало 588 тис. Аналітики очікували, що значення цього показника складе 575 тис.
Крім того, число повторних заявок на допомогу у зв'язку з безробіттям виросло до рекордного максимуму, що свідчить про розвиток рецесії в США.
Міністерство праці в окремому звіті повідомило, що обсяг замовлень на товари тривалого користування в США знизився в грудні 2008 року на 2,6% до попереднього місяця. Аналітики, опитані Reuters, очікували в середньому зниження показника на 2%. Згідно з переглянутими даними, у листопаді 2008 року цей показник знизився на 3,7%, а не на 1,5%, як повідомлялося раніше.
Дані з ринку житла підсилили тиск на ринок. Продажі нового житла в США в грудні різко впали - на 14,7% до 331 000 будинків у сезонно скоректованому річному вираженні. Економісти прогнозували, що продажі нових будинків у грудні знизяться всього на 2,9%.
Крім цього, інвестори продовжували відігравати вчорашні новини від Міністерства енергетики США. У центрі уваги учасників торгів залишається заява відомства про те, що комерційні запаси сирої нафти в США з 16 по 23 січня 2009 р. збільшилися на 6,2 млн барелів – до 338,9 млн барелів, тоді як середній рівень прогнозів зростання коливався в діапазоні від 2,6 млн. барелів до 3,5 млн. барелів.
Міжнародний валютний фонд знизив прогноз світових цін на нафту в 2009 році до $50 за барель, в 2010 — до $60 за барель. Ціни на метали і продукти харчування також переглянуті убік зниження відповідно до останніх тенденцій. Різке зниження цін на біржові товари стало результатом спаду глобального попиту, відзначає МВФ.
Тим часом, генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти Абдалла аль-Бадрі заявив у четвер на Давоському форумі, що ОПЕК не буде коливатися, якщо нафтові ціни зажадають подальшого зниження видобутку. Новий саміт організації пройде у Відні в березні. Бадрі заявив, що ОПЕК у цей момент досліджує наслідки попереднього зниження виробництва нафти на 4,2 млн. барелів на день.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас