ОПЕК вимагає введення норм, що обмежують спекулятивну торгівлю нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК вимагає введення норм, що обмежують спекулятивну торгівлю нафтою

Енергетика
267
Генеральний секретар ОПЕК Абдалла ель-Бадрі, виступаючи в Давосі, куди прибув для участі в економічному форумі, закликав до введення в дію правових норм, що обмежують можливості тих, хто купує нафту, без наміру використовувати її, повідомляє ІА "Туран" з посиланням на Bloomberg.
"ОПЕК неодноразово закликала до зниження спекулятивної активності на нафтовому ринку, - заявив А.ель-Бадрі. - Зараз неможливо визначити, хто реально продає і купує нафтові ф'ючерси".
А. ель-Бадрі також повідомив, що на Давоському форумі буде проведена спеціальна дискусія про необхідність більшої прозорості нафтового ринку. У ній візьмуть участь президент ВР Тоні Хейворд і азербайджанський президент Ільхам Алієв.
Торік після того, як у США різко піднялися ціни на бензин, у Конгрес надійшла пропозиція про обмеження діяльності т.зв. хедж-фондів, що займаються нафтовими спекуляціями. Однак думки американських законодавців при цьому розділилися. Палата представників ці норми прийняла, але Сенат законопроект не пройшов. Новообраний президент Барак Обама поки ніяк не коментує необхідність регулювання ринку сировини.
"Навіть якщо оглянутися на кризи 1986 і 1998 років, то й тоді не було такого екстремального рівня волатильності цін на нафтовому ринку", - вважає всесвітньо відомий фахівець з історії та практики світового ринку нафти Деніел Єргін, голова Cambridge Energy Research.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас