Автобусний зрушив з місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автобусний зрушив з місця

Казна та Політика
2415
Учора у Львів прибув один із власників ТОВ "Львівський автобусний завод", громадянин Російської Федерації Ігор Чуркін. Трудовий колектив передав йому список своїх вимог, у числі яких повне погашення заборгованості із зарплати, а також зміна керівництва підприємства. Чуркін ознайомився з вимогами та пообіцяв почати процес погашення заборгованості із зарплати, що досягла 5 млн грн.
Під час учорашньої зустрічі з Ігорем Чуркіним трудовий колектив Львівського автобусного заводу (ЛАЗ) передав йому список своїх вимог. Першим пунктом значилося "погашення заборгованості із зарплати з виплатою компенсацій до 1 лютого цього року". Працівники ЛАЗу також вимагають у керівництва підприємства надати бізнес-план на 2009 рік. Крім того, вони зажадали в Чуркіна провести кадрові зміни.
Зокрема, звільнити директора заводу Сергія Челяпіна і начальника прес-служби Олену Муляк. При цьому трудовий колектив запропонував власникові свою кандидатуру на посаду директора - це екс-директор ЛАЗ, депутат Львівської облради Степан Давидяк, який зараз очолює тимчасову комісію з вивчення ситуації на підприємстві. У випадку невиконання цих вимог колектив заводу має намір відновити акції протесту.
Нагадаємо, 12 грудня минулого року виробництво на ЛАЗі було зупинено у зв'язку з економічною кризою: більша частина клієнтів підприємства - бюджетні організації, які не змогли оплатити розміщені на заводі замовлення. Працівники були відправлені в неоплачувану відпустку до 26 січня. Побоюючись, що завод можуть взагалі закрити, вони кілька разів намагалися прорватися на виробництво, а 21 січня пікетували генеральне консульство РФ у Львову, вимагаючи вплинути на власників заводу - братів Ігоря та Олега Чуркіних - у зв'язку із заборгованістю із зарплати.
На зустрічі з робітниками ЛАЗу Ігор Чуркін пояснив їм, що не міг приїхати раніше, оскільки порушена відносно нього кримінальна справа була закрита тільки три дні тому. Нагадаємо, у грудні 2007 року Чуркін був затриманий у Сербії за підозрою в незаконній приватизації Чорноморського суднобудівного заводу.
Однак через кілька днів його відпустили. За словами учасників зустрічі, Ігор Чуркін поставив свій підпис під списком вимог, а також пообіцяв, що з 28 січня почнеться процес погашення заборгованості із зарплати. Тим часом за день до прибуття Ігоря Чуркіна, 27 січня, нинішнє керівництво ЛАЗ звернулося в прокуратуру Львівської області у зв'язку з незаконними діями депутата облради Степана Давидяка, який ініціює саботаж і підбурює частину трудового колективу до акцій протесту. "Саме його зловживання на посаді директора підприємства в період з 1994 по 2001 роки привели завод до банкрутства і продажу цехів. При ньому відбулася приватизація підприємства", - повідомили в прес-службі ЛАЗу.
Степан Давидяк заперечує всі звинувачення. "Інформація про те, що я привів завод до банкрутства, є неправдивою. Тому я подам до суду на Челяпіна. Що стосується мого підбурювання, то я завжди закликав людей вирішувати питання в правовому руслі", - підкреслив Давидяк. Після цього директор ЛАЗу Сергій Челяпін був доставлений у лікарню швидкої допомоги Львова з гіпертонічним кризом.
Голова Львівської обласної держадміністрації Микола Кмить повідомив, що прокуратура області скасувала наказ адміністрації заводу, згідно з яким працівники підприємства з 12 грудня були відправлені в неоплачувану відпустку. Одночасно із цим прокуратура порушила кримінальну справу відносно співробітників заводу, які 26 січня на знак протесту проти недопуску на роботу "незаконно перекрили рух автотранспорту на вулиці Хуторівка" (виробництво на заводі відновили 27 січня).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас