ПФТС відіграє план Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС відіграє план Обами

Фондовий ринок
430
Сьогодні індекс ПФТС може відіграти позитивну кон'юнктуру світових майданчиків.
Вчора ж він знизився на 0,16% (0,43 пункту) - до оцінки 277,98 пункту.
"Основні світові майданчики росли на тлі позитивних новин, у тому числі про плани адміністрації новообраного президента США Барака Обами щодо створення т.зв. поганого банку, в якому будуть розміщені непрофільні фінансові інструменти, що тримають у заручниках банківську систему країни", - розповідає Андрій Супранонок, брокер інвестиційної компанії Concorde Capital.
Також підтримку ринкам надав вихід фінансової звітності великих американських компаній, включаючи Yahoo, що перевершила прогнози багатьох аналітиків. Однак незважаючи на те, що обсяг угод на ПФТС збільшився, український ринок не пішов за глобальними торговельними майданчиками. "Однією з основних новин на локальному ринку в середу стало придбання іноземним стратегом 5% акцій Луцького автомобільного заводу (ЛуАЗа)", - уточнив експерт. Угода була проведена через ПФТС і відчутно збільшила обсяги торгів: вони досягли 23 млн. грн. на угодах з 23 акціями.
"Мотор Січ" була єдиною акцією кошика ПФТС, що показала зростання на спекуляціях про можливу підготовку підприємства до продажу, після виходу новини про перехід контрольного пакета непрофільного для "Мотор Січ" активу "Івеко Мотор Січ" до "Гарант Інвест", - відзначив аналітик Foyil Securities Олексій Орлов. У той же час, за його словами, всупереч "підвищувальному" руху на міжнародних ринках для фінансових компаній, вартість українських банків продовжила знижуватися. Зокрема, "Райффайзен Банк Аваль" втратив 7,4% через стурбованість інвесторів щодо наявності проблемних кредитів банку. "Лідером зростання став Стахановський вагонобудівний завод (+193%), однак угода з продажу 3,8% акцій через біржу ПФТС носила технічний характер і була оголошена акціонерами раніше", - говорить пан Орлов.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас