Зростання більшості індексів Європи в середу перевищило 4%, підйом тривав 3-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання більшості індексів Європи в середу перевищило 4%, підйом тривав 3-й день поспіль

Фондовий ринок
270
Більшість європейських фондових індексів збільшилися в середу більш ніж на 4%, причому підйом тривав уже третій день поспіль завдяки гарній звітності компаній, а також на очікуваннях створення урядом США спеціального банку для викупу з ринку "токсичних активів", повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 виросло на 3,2% - до 194,32 пункту. Це максимальний приріст з 8 грудня.
Покупка проблемних активів і керівництво створюваним для цих цілей банком можуть бути доручені Федеральній корпорації страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corp., FDIC). Ця ініціатива допоможе уряду перерозподілити частину іпотечних зобов'язань, що обтяжують баланси банків, і обмежити поглиблення фінансової кризи, відзначають експерти.
"Ці новини дуже важливі, - відзначає фондовий стратег Fortis Private Banking у Женеві Гийом Душен. - Створення такої організації дозволить банкам очистити свої баланси та почати все наново".
Котирування акцій найбільшого німецького банку Deutsche Bank злетіли на 22%, британського Barclays - на 19%.
Ціна паперів Lloyds Banking Group підскочила на 50% після того, як аналітики Citigroup рекомендували купувати їх.
Акції Hypo Real Estate Holding подорожчали на 5,7%. Німеччина розглядає можливість придбання 70% акцій банку. Націоналізація може стати єдиним шансом на порятунок - два надані раніше держкредити поки не допомогли відновити його стабільність.
SAP, найбільший у світі виробник програмного забезпечення для управління діяльністю підприємств, у четвертому кварталі минулого року збільшив чистий прибуток на 13% - до 850 млн євро. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 747 млн євро. Акції SAP подорожчали на 5,3%.
Американська інтернет-компанія Yahoo! Inc. завершила четвертий квартал 2008 року зі збитком у розмірі $303,4 млн. При цьому її виторг збігся з прогнозами аналітиків, що стало приводом для зростання оптимізму інвесторів.
Котирування акцій французької Cap Gemini, що надає комп'ютерні послуги, виросли на 7,8%.
"Поки я помірковано задоволений сезоном звітності, - заявив аналітик Pointon York Ltd. Роджер Найтингейл. - Ми побачили зниження прибутків, але падіння було менш поганим, ніж прогнозували аналітики".
Папери французького виробника вимикачів Schneider Electric SA виросли в ціні на 12% після того, як компанія підтвердила запланований обсяг виплати дивідендів.
У той же час акції Novartis подешевіли на 5,5%. Чистий прибуток швейцарської фармацевтичної компанії в четвертому кварталі підскочив на 70% - до $1,5 млрд, але виявилася гірше очікувань аналітиків, що становили в середньому $1,78 млрд.
Котирування паперів англо-швейцарської Xstrata продемонстрували найбільше падіння більш ніж за два місяці на спекуляціях, що компанія розмістить допемісію серед нинішніх акціонерів для рефінансування боргів. Найбільший у Європі виробник цинку втратив у ціні 9%. Акції компанії виступили лідером зниження серед паперів, що входять у розрахунок індексу Dow Jones Stoxx 600.
За даними на кінець червня, Xstrata мала $14,4 млрд чисті борги, що перевищує її поточну капіталізацію.
Всі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 28 січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас