Зростання S&P й Nasdaq у середу перевищило 3%, ф'ючерси в четвер знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання S&P й Nasdaq у середу перевищило 3%, ф'ючерси в четвер знижуються

Фондовий ринок
156
Фондові індекси в США в середу виросли, при цьому Standard & Poor's 500 й Nasdaq додали більш ніж 3,3%.
Акції банків подорожчали на очікуваннях створення урядом США спеціального банку для абсорбування "токсичних активів", повідомило агентство Bloomberg. Крім того, сприятливий вплив на ринок зробила корпоративна звітність.
Індекси прискорили зростання після заяви Федеральної резервної системи про збереження винятково низьких рівнів базової процентної ставки на якийсь час. У середу американський ЦБ залишив без зміни цільовий діапазон базової ставки 0-0,25% річних.
У той же час на ф'ючерсному ринку в четвер намітилася тенденція до зниження: березневий контракт на Standard & Poor's 500 на 8:29 мск втратив 0,45%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,36%.
Покупка проблемних активів і керівництво створюваним для цих цілей банком можуть бути доручені Федеральній корпорації страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corp., FDIC). Ця ініціатива допоможе уряду перерозподілити частину іпотечних зобов'язань, що обтяжують баланси банків, і обмежити поглиблення фінансової кризи, відзначають експерти.
"Ідея "поганого банку" вплинула на акції, оскільки підсуває нас до того, щоб знайти рішення питання величезних "поганих активів", - відзначає старший інвестиційний аналітик Алан Гейл.
Вартість акцій Citigroup і Bank of America злетіла на 19%, Bank of America - на 13%. Папери JPMorgan Chase & Co. додали в ціні 10%, Fifth Third Bancorp й State Street - більш ніж 31%.
Ціна акцій Wells Fargo & Co. підскочила на 31%. Банк, що займається кредитуванням у сфері житла, заявив, що збереже розмір дивідендів і не має потреби в допомозі уряду.
Крім того, акції інтернет-компанії Yahoo! подорожчали на 7,9%. Власник одного з найпопулярніших у світі інтернет-пошуковиків завершив четвертий квартал зі збитком у розмірі $303,4 млн у зв'язку з витратами на звільнення працівників і списаннями в міжнародному підрозділі. Однак без цих витрат прибуток Yahoo! склав б близько 18 центів розраховуючи на акцію, що перевищує очікування аналітиків в 17 центів. Виторг компанії збігся з прогнозами експертів.
Вартість паперів Sun Microsystems виросла на 22%. Один з найбільших у світі виробників комп'ютерів зафіксував чистий збиток за підсумками другого фінансового кварталу, що завершився 28 грудня 2008 року. У той же час без урахування витрат на реорганізацію компанія отримала прибуток в 15 центів на акцію, аналітики прогнозували збиток в 9 центів на акцію. Виторг також виявився краще очікувань.
Прибуток 144 компаній, акції яких входять у розрахунок S&P 500, що відзвітувалися за минулий квартал після 12 січня, скоротився в середньому на 41%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу виріс на 200,72 пункту (2,46%) - до 8375,45 пункту.
Standard & Poor's 500 за день піднявся на 28,38 пункту (3,36%), склавши 874,09.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 53,44 пункту (3,55%) - до 1558,34 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас