Гривня впритул наблизилася до офіційного курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня впритул наблизилася до офіційного курсу

Валюта
2070
Активність на українському фондовому ринку проходила переважно в сегменті технічних транзакцій. Сьогодні, схоже, була підтверджена інформація про продаж 5% Луцького автомобільного заводу - у систему ПФТС була заведена угода купівлі-продажу 166 млн. простих акцій корпорації за ціною 0,62 грн. за акцію (в 3 рази вище ринкової). Даний обсяг відповідає 5% у статутному фонді підприємства і сума транзакції склала 102 млн. грн. або 13 млн. доларів за поточним курсом (раніше на ринку з'явилася інформація про суму в 20 млн. діл.).
У ринковому сегменті котирування рухалися різноспрямовано, і основною причиною падіння індексу ПФТС сьогодні стало зниження капіталізації Укрсоцбанку на 7,4%. Індекс за підсумками торгів знизився на 0,16%.
Гривня сьогодні продовжила зміцнюватися і впритул наблизилася до офіційного рівня. Котирування національної валюти до кінця торговельної сесії зміцнилися до 7,83 грн. за долар, що всього на 13 копійок або 1,7% вище офіційного курсу. Для підтримки гривні НБУ сьогодні знову проводив інтервенції, сума яких оцінюється в 100 млн. доларів. Раніше регулятор встановив 2-а планових виходи на міжбанківський ринок - аукціон наприкінці тижня і продаж валюти в понеділок.
Той факт, що НБУ є присутнім на ринку щодня з істотним обсягом свідчить, по-перше, про бажання регулятора зміцнити курс гривні до офіційного, і, по-друге, про нездатність гривні самостійно зміцнитися до цільових рівнів.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас