Молдова розглядає можливість участі в будівництві газопроводу Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова розглядає можливість участі в будівництві газопроводу Nabucco

Енергетика
207
Молдова розглядає можливість участі в проекті будівництва газопроводу Nabucco, повідомив журналістам в Кишиневі перший віце-прем'єр, міністр економіки і торгівлі Молдови Ігор Додон. Він відзначив, що 30 січня проведе переговори в Будапешті з європейськими експертами, в ході яких обговорюватимуться деталі цього проекту, а також будуть визначені витрати у разі можливої участі Молдавії в цьому проекті.
Напередодні президент Молдови Володимир Воронін сказав, що проект Nabucco повинен бути ретельно вивчений. "Ще не відомо хто кого і в яких кількостях забезпечуватиме газом", - сказав В.Воронін, відзначивши, що Молдова підписала контракт з російським "Газпромом" на 5 років і що в даний час повинна концентруватися на забезпечення газом всього населення країни. За даними Мінекономторговлі Молдови, в даний час в Молдові підключено до газопроводу 921 населений пункт, або 62% всій території країни.
Доля проекту Nabucco обговорюватиметься 3 лютого в Будапешті, де зберуться представники 10 країн. Представники Євросоюзу підтримали 27 січня проект будівництва газопроводу Nabucco, проте відмовилися безпосередньо фінансувати проект. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий розглянути можливість фінансування будівництва Nabucco. За задумом організаторів проекту, Nabucco повинен щорічно доставляти до Європи до 31 млрд куб. м газу (каспійського і близькосхідного) - через Грузію, Австрію, Туреччину, Болгарію, Румунію і Угорщину. У проекті Nabucco беруть участь шість компаній: OMV (Австрія), MOL (Угорщина), Botas (Туреччина), Bulgargaz (Болгарія), Transgaz (Румунія) і RWE (Німеччина). Вартість проекту оцінюється в суму від 8 до 12 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас