Прем'єр-міністр України доручила профільним міністерствам провести закупівлі дизпалива для АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр України доручила профільним міністерствам провести закупівлі дизпалива для АПК

Аграрний ринок
849
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству палива та енергетики, Міністерству фінансів і Міністерству аграрної політики провести закупівлі дизельного палива для потреб агропромислового комплексу. Про це повідомили в прес-службі секретаріату Кабінету міністрів України.
Ю.Тимошенко підкреслила, що це необхідно зробити для того, щоб захистити аграріїв від спекуляцій на ринку паливно-мастильної продукції в період весняної посівної кампанії.
"Завдання номер один - зараз правильно закупити, частково централізовано, частково на комерційній основі, нафтопродукти за дійсною ціною. Таким чином, ми зможемо захистити аграріїв від монополії на ринку палива. Цей синдром подорожчання дизельного палива на початку весняно-польових робіт цього разу нам потрібно пройти більш гідно і мати диверсифіковані джерела постачання", - заявила голова уряду, відзначивши, що в умовах світової фінансової кризи ціна на нафту на світових ринках суттєво знизилася, що привело до здешевлення дизельного палива.
При цьому Ю.Тимошенко підкреслила, що закупівлю дизельного палива необхідно провести в найкоротший термін, оскільки до початку весняно-польових робіт залишилося мало часу.
"Часу, по суті справи, у нас немає. Уже з початку лютого нам потрібно бути готовими як до викликів кризи, так і до викликів весняно-польових робіт", - заявила прем'єр-міністр.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас