Стахановський вагонозавод впав на чверть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стахановський вагонозавод впав на чверть

Фондовий ринок
217
У вівторок індекс ПФТС знизився на 0,12% (0,34 пункту) - до рівня 278,41 індексних пункту.
Загальний обсяг торгів у системі склав 37,5 млн. грн. На думку начальника торговельного відділу KBC Securities Ukraine Олексія Волкова, ліквідність на ринку явно виросла, навіть з урахуванням технічних угод. Проте, слідом за європейськими ринками, українські акції дешевшали.
Досить цікавою виявилася й реакція ринку на новині компаній. "Лідер торгів за кількістю угод - Стахановський вагонобудівний завод, - розповідає управляючий директор компанії Tiger Asset Management Юрій Ушков. - Інвестори продавали акції заводу у зв'язку з рішенням зборів акціонерів збільшити статутний фонд у три рази і небажанням деяких інвесторів брати участь у додатковій емісії акцій".
Як пояснив Волков, деякі власники Стахановського вагонобудівного заводу порахували необґрунтованим рішення зборів про допемісію, і ціна акції впала нижче номіналу. "Падіння склало до 25% до ціни угод попереднього дня, однак ми не очікуємо продовження розпродажу", - відзначив він.
З іншого боку, новина про продаж 5% акцій ЛуАЗа за ціною в чотири рази вище поточного ринку підняла вартість акції на 35%, хоча для подальшого зростання необхідний інвестор на публічний ринок, що поки себе не проявляв.
Юрій Ушков відзначає очікуване підвищення обсягу виробництва української металургійної галузі на 15% у січні в порівнянні з груднем у зв'язку з поступовим відновленням попиту на міжнародних ринках, зокрема в Європі. "Однак завантаження виробничих потужностей українських металургів все ще залишається істотно нижче середніх показників за 2008 р.", - говорить Ушков.
Оскільки український ринок вже другий день, по суті, ігнорує зростання у сусідній Росії і попереднє зростання в Європі, експерти вважають, що це говорить про слабкий бичачий потенціал місцевого ринку. Тому сьогодні індекс ПФТС може продовжити зниження, якщо зовнішнє тло залишиться негативним.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас