Акції азіатських фінкомпаній дорожчають в очікуванні державних заходів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції азіатських фінкомпаній дорожчають в очікуванні державних заходів у світі

Фондовий ринок
231
Акції фінансових компаній Азії дорожчають у середу в очікуванні реалізації плану підтримки так званих "поганих банків" у США і державних заходів стимулювання в інших країнах світу, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування акцій енергетичних компаній регіону падають на побоюваннях зростання видатків на паливо у зв'язку з подорожчанням нафти.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific додав 0,3%. Японський Nikkei 225 піднявся на 1,2%.
Корейський Kospi підскочив на 5,4%, показавши максимальне зростання із 8 грудня.
Ф'ючерси на S&P 500 виросли на 1,4% після того, як Yahoo! Inc. оголосила про те, що її виторг збігся із прогнозами аналітиків.
"Ми усе ще спостерігаємо волатильні торги, - заявив Крістіан Джин з HI Asset Management Co. у Сеулі. - Один день інвестори дивляться на світлу сторону і говорять про очікування масштабних і добре організованих урядових заходів, але буквально наступного дня вони змушені зіткнутися з похмурою реальністю прибутків корпорацій, що розчаровують".
Курс акцій Commonwealth Bank of Australia підскочив на 6,5% на очікуваннях подальшого скорочення ставок МБК в Австралії і створення в США спеціалізованого інституту під егідою Федеральної корпорації страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Company Corp., FDIC), який займеться скупкою проблемних активів.
Ціна паперів японського банку Sumitomo Mitsui збільшилася на 4,8%.
Котирування акцій провідного брокера Японії Nomura Holdings опустилися на 2,2% після оголошення у вівторок про рекордний квартальний збиток.
Вартість паперів провідного світового виробника чипів пам'яті Samsung Electronics Co. злетіла на 9,5%, а акції Hynix Semiconductor Inc. подорожчали на 15% на тлі банкрутства їх німецького конкурента Qimonda AG.
Третій за розміром виробник сталі в Азії Posco додав на торгах 6,8% слідом за металургійними компаніями США на очікуваннях, що найгірше в цій галузі вже позаду.
Найбільша електроенергетична компанія Азії Tokyo Electric Power CO. втратила 2,8% вартості акцій після того, як зупинилося падіння цін на нафту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас