Опитування: Більшість клерків Уолл-Стріта отримали бонуси за 2008 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Більшість клерків Уолл-Стріта отримали бонуси за 2008 рік

Фондовий ринок
507
Близько 79% співробітників фінансових установ Уолл-Стріта заявили, що їм видали бонус за 2008 рік, що набагато більший від показника 66%, отриманого під час торішнього опитування в жовтні із приводу очікувань преміальних виплат. Таке онлайн-дослідження провели співробітники веб-сайту efinancialcareers.Com.
З тих, хто заявив про одержання бонусу, 46% говорять про те, що його сума була більшою від торішньої. У попередньому опитуванні лише 36% учасників очікували збільшення преміальних виплат. За даними дослідження, 89% людей, незадоволених розміром свого бонусу, мають стаж роботи на Уолл-Стріт 5 років і менше.
Система виплати річних винагород на Уолл-Стріт не раз зазнавала критики на тлі сильної фінансової кризи, яка привела до того, що фінансові установи по всьому світові списали великий обсяг активів, а уряди були змушено підтримувати банківську систему грішми платників податків.
"Практика виплати таких бонусів вкоренилася в культурі індустрії цінних паперів, хоча на даний момент це видається зовсім недоречним", - вважає засновник і президент efinancialcareers.Com Джон Бенсон.
Merrill Lynch & Co., який був придбаний Bank of America Corp., цього року повідомляв про збитки протягом шести кварталів, що не перешкодило скоротити преміальні виплати торік лише на 6% до $15 млрд. замість $15,9 млрд. за 2007 рік. Виплачувані наприкінці кожного року бонуси, як правило, становлять більшість від розміру щорічних компенсацій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас