Сама безпосередність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сама безпосередність

Кредит&Депозит
3831
Втративши понадрентабельний бізнес кредитного брокериджа, 2/3 фінансових посередників фактично припинили своє існування.
Зупинка
Майже повне припинення банківського кредитування населення і компаній внаслідок фінансової кризи привело до зникнення цілого сегмента фінансового ринку - кредитного брокериджа. Нагадаємо: ринок кредитних посередників (брокерів) почав стрімко розвиватися в 2007 р. Хоча в цьому випадку мова йде про надання фінансових послуг, ні НБУ, ні Держфінпослуг так і не розробили нормативні правила гри на даному ринку.
Так що діяльність кредитних брокерів навіть не підлягала ліцензуванню. Тому не дивно, що вже в 2008 р. у сегменті кредитного брокериджа працювали приблизно 50 більш-менш великих організованих компаній, які активно розкручували свої послуги. Крім того, кредитним посередництвом займалися й окремі громадяни, які розміщували оголошення про послуги в газетах і на стовпах.
Посередники обіцяли допомогти в одержанні будь-якого кредиту за комісійну винагороду, найчастіше не несучи при цьому ніякої юридичної відповідальності. Основний упор робився на кредитування населення і малого бізнесу, набагато рідше брокери працювали з компаніями середньої руки. Багато в чому бум на ринку кредитних брокерів спровокували самі банки, багато з яких робили ставку саме на цей канал продажів своїх послуг. Тепер же кредитні брокери виявилися не при справах, і, судячи з прогнозів, надовго. Бізнес вирішив дізнатися, як себе почувають десятки найбільших (найбільш розкручених) кредитних посередників.
Перша проблема, з якою довелося зіткнутися, - тепер непросто знайти навіть веб-сайти багатьох подібних гравців ринку. Пояснення просте - брокери припинили платити пошуковим системам за так звану контекстну рекламу.
Друга проблема - це відсутність номерів контактних телефонів на сайтах посередників. Така ситуація мала місце, зокрема, з компанією "Кредитор", що за час своєї роботи допомогла одержати в цілому 136 млн грн. кредитів.
Відомо, що в жовтні минулого року (коли був введений мораторій на дострокове вилучення депозитів) цей брокер намагався компенсувати недоотриманий дохід від кредитного посередництва за рахунок послуг з дострокового повернення депозитів. За телефонами таких кредитних посередників, як "Формула-Кредит" і Capita, повідомили, що дані компанії "давно з'їхали з орендованих офісів". Однак Дмитро М'ясников, партнер компанії Capita, запевнив, що компанія просто пішла у відпустку і зараз розробляє новий проект: "Це може бути, наприклад, інформаційний портал на тему персональних фінансів".
Частково заморозив свою діяльність і іпотечний супермаркет "ТОЧКА". "Діяльність "ТОЧКИ" тимчасово припинена, залишився тільки мінімальний штат співробітників - чекаємо кращих часів", - ремствує Олександр Чайкін, начальник управління маркетингу іпотечного супермаркету "ТОЧКА".
Згорнув свою діяльність й інший іпотечний брокер - "Іпотекар". "Банки кредитів не видають, тому ми заявок не приймаємо - припинили діяльність, з'їхали з офісу, припинили рекламуватися через інтернет. До речі, зверніть увагу на статистику відвідувань сайтів кредитних брокерів - у всіх лічильники майже на нулях, тоді як до кризи було по 300-500 відвідувань на день", - пояснює Микола Болдирєв, власник кредитного брокера "Іпотекар".
Зміна вивіски
Примітно, що третина брокерів (переважно великих) поки намагаються втриматися на плаву за рахунок зміни профілю діяльності. Так, великі іпотечні брокери "КредитСвіт", "Іпотека-Експрес", а також Time Expert (не має спеціалізації) мають намір залучати для банків депозити населення і корпоративних клієнтів. Представники цих компаній запевняють, що прийшли на ринок кредитного брокериджа всерйоз і надовго і мають надії на швидке відродження кредитного ринку.
"Все це тимчасово - якщо кредитів немає сьогодні, це не означає, що їх не буде завтра. Поки ж ми розширюємо спектр своїх послуг. Банки мають потребу в пасивах і зацікавлені в залученні коштів населення і компаній за агентськими договорами", - говорить Ольга Шаламова, генеральний директор компанії "Іпотека-Експрес".
Протриматися на плаву за рахунок депозитного і страхового посередництва сподівається і Любов Слободенюк, виконавчий директор компанії "КредитСвіт". Вона вважає, що в умовах, коли фінансове становище багатьох банків залишає бажати кращого, вкладники не схильні до ризику і готові додержуватися порад кваліфікованого посередника, навіть якщо за таку послугу потрібно заплатити.
"Потенційним вкладникам легше звернутися до посередників, в яких вони одержать повну картину депозитного ринку. До того ж комісійні в розмірі 0,5-3%, залежно від програми, стягуються з банків. Ми більше, ніж пересічний вкладник, знаємо про фінансове становище того чи іншого банку. Тому можемо відгородити клієнтів від співробітництва з проблемними фінустановами", - обіцяє пані Слободенюк.
Однак ніяких документальних (формальних) гарантій схоронності вкладу брокер, зрозуміло, не дає. До того ж залишається питання, як він поведеться, коли якийсь проблемний банк пообіцяє надзвичайні комісійні за залучення депозитів?
Ольга Шаламова вважає, що в кредитних брокерів залишається поле для діяльності в області консалтингу позичальників, які відчувають труднощі з обслуговуванням своїх кредитів. "Якщо правильно підійти до питання, деякі банки будуть готові перепозичати борги (перекредитовувати. - Авт.). Тобто квартиру позичальника, який не може обслуговувати кредит, можуть продати в кредит першокласному позичальникові. Однак мова йде не про масові, а про одиничні угоди, розглянуті в індивідуальному порядку", - розповідає пані Шаламова.
Найцікавіші метаморфози внаслідок кризи зазнав кредитний брокер "ТриЕс" - перекваліфікувався в антиколекторську компанію. І тепер захищає банківських боржників від тих, хто вибиває борги - колекторів. Примітно, що на сайті "ТриЕс" висить попередження: "Ми не працюємо з шахраями та особами, які ухиляються від сплати кредиту". Як розповів Сергій Довженко, співзасновник компанії "ТриЕс" (м.Київ; з 2007 р.; 10 люд.), доходи від нової діяльності не йдуть ні в яке порівняння із заробітком від кредитного посередництва.
"У клієнтів - кредитні проблеми, немає грошей, щоб платити нам солідні комісійні, тому ми змушені йти на поступки. Позичальники звертаються з двома питаннями. Просять скласти найбільш вигідний план реструктуризації кредиту або цікавляться, що з ними буде, якщо вони припинять платити кредит і віддадуть банку авто або квартиру", - розповідає новоспечений антиколектор.
У свою чергу, Микола Болдирєв переконаний, що кредитному брокерові недоцільно намагатися вижити за рахунок непрофільної діяльності. "Це нецікаво, тому що заробиш копійки, а часу і зусиль витратиш багато. Тим більше, що основні витрати - це реклама, а вартість одного кліку у великих пошуковиках коштує близько 50 центів", - запевняє експерт.
Зняли вершки
Слід зазначити, що кредитні брокери, навіть якщо повністю згортають діяльність і ідуть з ринку, зазнають несуттєвих збитків. Справа в тому, що для входження в цей бізнес не були потрібні якісь великі капітальні (одиничні) вкладення. Та й поточні витрати (реклама, оренда офісу, заробітна плата співробітників, жорстко прив'язана до обсягів угод) були досить помірними. Як би там не було, на піку кредитного бума кредитні посередники заробляли непоганий прибуток. Судіть самі.
Як ми вже відзначали, найчастіше посередники брали комісійні як з позичальників, так і з банків. При цьому середні розцінки були такі: іпотека - 1,5% суми кредиту, автокредит - 2%, кредит готівкою - 5%. Через те що, за даними НБУ, у докризові місяці 2008 р. банки видали населенню в цілому 160 млрд грн. кредитів, потенційний щорічний обсяг ринку кредитного брокериджа становив 4-5 млрд грн. Однак ринок перебував тільки на першій стадії освоєння. За даними звіту Української національної іпотечної асоціації, на піку зростання через брокерів видавалися не більше 1% всіх іпотечних позик. При цьому налічувалося 30-40 іпотечних брокерів-юросіб.
На трійку лідерів ("Іпотека-Експрес", "ТОЧКА" та "КредитСвіт") припадало не більше 0,3% потенційного ринку. Більше того, вже за підсумками III кварталу 2008 р. УНІА відзначила зменшення частки іпотечних кредитів, видаваних через посередників. Варто підкреслити, що найбільш привабливим для посередництва було іпотечне кредитування.
По-перше, тому, що внаслідок об'єктивних причин позичальникам частіше потрібна допомога саме в одержанні таких кредитів, по-друге, тому, що угоди з великими сумами найбільш рентабельні для самих брокерів.
За оцінками учасників ринку, через брокерів видавалися 3-5% всіх кредитів населенню. Тому їх реальні річні заробітки становили 100-200 млн грн. Вершки зняли найбільші іпотечні брокери. Так, за II квартал 2008 р. три найбільші іпотечні брокери видали 560 кредитів (близько двох кредитів на день на одного брокера). Найчастіше кредитні посередники допомагали позичити гроші на придбання житла під його заставу, удвічі рідше - на споживчі цілі під заставу житла. Треба зазначити, що середня сума кредитів, які брали через брокерів, набагато вища від звичайних позик.
Наприклад, в III кварталі минулого року середня сума кредиту на покупку житла під його заставу становила 290 тис.грн., тоді як через брокерів - більше 400 тис.грн. А на розвиток бізнесу під заставу житла через посередників видавали кредити в середньому майже на 1 млн грн. Це дозволяло одній великій брокерській компанії одержувати середньомісячний дохід у розмірі приблизно 0,5 млн грн.
Не дивно, що кредитні брокери активно нарощували регіональну мережу. І проте левова частка угод відбувалася в столичному регіоні. Перспектива одержання таких колосальних доходів надалі, власне, і втримує великих гравців від остаточного виходу із замороженого ринку.
"Думаю, ринок відновиться до літа нинішнього року", - оптимістично говорить пані Слободенюк. На відміну від колеги (конкурента), набагато більш реалістично міркує Олександр Чайкін: "Швидше за все, раніше кінця наступного року (2010 р. - Авт.) ринок не зрушить з місця".
Деякі брокери очікують зростання попиту на свої послуги, а відповідно, і підвищення заробітку після поновлення кредитування. Так, Сергій Довженко впевнений: громадяни, які чули про проблеми позичальників і свавілля банкірів, тепер будуть ставитися до процесу одержання кредитів більш обережно. Зокрема, не стануть підписувати стандартні договори зі свідомо невигідними для себе нормами (застереженнями). Тому попит на послуги незалежних кредитних консультантів підвищиться. Правда, пан Довженко очікує поновлення кредитної активності не раніше осені наступного року.
Банкіри - про...…
...перспективи
Ігор Шевченко, директор департаменту організації продажів роздрібного бізнесу банку "Фінанси та Кредит":
- Коли банки відновлять кредитування - це ворожіння на кавовій гущі. Брокерам краще не чекати, а зайнятися поверненням у банки депозитів, які були вилучені в період паніки. Це гарне поле діяльності з погляду заробітку, адже банки мають потребу в пасивах. І потім, чим швидше буде заповнена ресурсна база банків, тим раніше можна буде говорити про поновлення кредитування.
Зараз ми саме думаємо, скільки готові платити посередникам за ці послуги. Комісійні 2-3% - це, звичайно, нереально. Шкала тарифів може виглядати приблизно так: на рік і більше - 1%, на півроку - 0,5%, на один-три місяці - 0,2-0,3%. За великий вклад буде передбачений бонус у розмірі 0,1-0,2%. Брокери будуть вести клієнтів у ті банки, які їм більше заплатять. Їм треба заробляти, а не думати, наскільки надійний той чи інший банк. До того ж не думаю, що вкладник готовий платити брокерові якісь комісійні. Коли людині пропонують платну послугу, якість якої вона не може проконтролювати, це сприймається не дуже добре.
...роль посередників
Володимир Гирис, член правління ВАТ "Укрексімбанк":
- Відповідь на питання, коли банки відновлять кредитування, більше у владі Провидіння. Думаю, що нескоро. До того ж поле діяльності для брокерів істотно звузиться. Тому що кредитування у валюті де-факто заборонено, вартість гривневих кредитів буде високою. Взяти такі кредити на авто або житло побажає небагато хто. Агенти - це корисна підмога для залучення депозитів. Але не зовсім зрозуміло, у кого вони їх будуть збирати. Як до вас добереться брокер? Як і звідки він довідається, що ви хочете розмістити депозит? Раніше було так: хтось продає нерухомість, ріелтори пропонують продавцеві розмістити виручені гроші на депозит. А як вони будуть виходити на вкладників зараз, щоб залучати депозити масово? Будуть давати рекламу, що вони розміщують депозити в будь-якому банку? Але з таким же успіхом це може зробити сам банк. Тобто роль посередника незрозуміла.
Теоретично це начебто б повинно працювати, але я не бачу практичних механізмів. Концепція, коли комісійні брокерові платить сам вкладник нібито за те, що він порадить надійний банк, також навряд чи життєздатна. Не думаю, що населення повірить брокерам, тим більше що вони не несуть ніякої юридичної відповідальності.
За матеріалами:
Бізнес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас