ЄК: ЄС має намір виконувати раніше узяті зобов'язання перед Україною як перед транзитером газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: ЄС має намір виконувати раніше узяті зобов'язання перед Україною як перед транзитером газу

Енергетика
511
Європейський Союз має намір виконувати раніше узяті зобов'язання перед Україною як перед транзитером газу. Про це заявив сьогодні голова представництва Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра на прес-конференції в Києві. За словами Ж.М.Тейшейра, підтвердженням цього є конференція, яка пройде 23 березня в Брюсселі, і буде присвячена питанням реабілітації українській газотранспортній системі.
"В той же час, газовий конфлікт між Україною і РФ став уроком для ЄС, тому ми повинні думати над питаннями диверсифікації видів палива, і відносно газу джерел його надходження і способів транспортування", - сказав він.
Ж.М.Тейшейра також відзначили, що в даний час в ЄС відсутня єдина енергетична політика, тому проекти "Південний потік" і "Північний потік" не є загальними проектами ЄС, а тільки окремих його країн. Голова представництва ЄК повідомив, що в кінці цього тижня в Будапешті повинна відбутися конференція, присвячена проблемам будівництва газопроводу Nabucco. "На ній на високому рівні планується дати відповідь як на політичний, так і фінансові питання, пов'язані з будівництвом Nabucco", - сказав Ж.М.Тейшейра.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас