Чехія має намір добиватися впровадження єдиного тарифу на транспортування електроенергії усередині ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія має намір добиватися впровадження єдиного тарифу на транспортування електроенергії усередині ЄС

Енергетика
236
Чехія має намір добиватися впровадження єдиного тарифу на транспортування електроенергії усередині Європейського Союзу. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві посол Чехії в Україні Ярослав Башта.
За словами посла, цього тижня в Празі має відбутися конференція, присвячена даному питанню. Я.Башта також повідомив, що в період свого головування в ЄС в рамках подолання економічної кризи, Чехія має намір добиватися реалізації положень, прийнятих за підсумками форуму G-20.
"Головне бачення нашого головування в ЄС у вирішенні економічних питань - Європа без економічних бар'єрів для громадян країн-членів ЄС. Це припускає усунення перешкод в русі капіталу, трудових ресурсів, послуг і товарів", - сказав Я.Башта. Чехія також має намір сприяти зняттю зовнішньоторговельних бар'єрів для ЄС і посилення ролі ЄС на світових ринках, а також має намір приділити увагу питанням регуляторної політики усередині ЄС.
За словами посла, Чехія має намір добиватися продовження зобов'язань країн-членів ЄС, які витікають з Кіотського протоколу, - після закінчення терміну дії першого етапу даних зобов'язань. Як зовнішньополітичні пріоритети планується сприяння процесу демократизації на заході Балкан і приєднанню розташованих там країн до ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас