У Газпромі пояснили, чому не можуть жити без нашої ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Газпромі пояснили, чому не можуть жити без нашої ГТС

Енергетика
2437
Кремль і "Газпром", в умовах нарощування обсягів споживання газу, не зможуть обійтися альтернативними маршрутами постачань блакитного палива в Європу без участі української газотранспортної системи.
Про це заявив нещодавно заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв під час одного з російсько-українських форумів у Києві. За його словами, для підтримки транзиту обсягів, що збільшуються у західному напрямку, слід досягти компромісу в питанні передачі української ГТС в міжнародне управління або принаймні під міжнародне спостереження. Що забезпечило б і можливості для модернізації трубопроводів, і прозорість у його роботі.
Втім, оскільки українське законодавство забороняє будь-яку передачу ГТС з державної власності та управління, поки це питання з боку Києва навряд чи отримає підтримку на урядовому рівні. "ГТС ... це підприємство, яке також забезпечує українську енергетичну незалежність і специфічну, але надзвичайно важливу комунікацію з Європою. ГТС робить нас сильною країною, тому що в кожної країни повинна бути своя ... фішка. ... Вона належить державі. Крапка. Тому я ніколи не буду вести переговорів з цього приводу, я як прем'єр не розплачуюсь трубою, я не закладаю її з метою отримати політичні дивіденди", – заявила напередодні в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" прем'єр Юлія Тимошенко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас